Cultura

Harry Potter: el desenllaç

L'últim llibre de la saga

Les llibreries d'arreu de Catalunya fa dies que es preparen per rebre a partir de les 18.30 h una allau de clients expectants per poder començar a llegir en català i castellà el setè i, en principi, últim llibre de la saga: Harry Potter i les relíquies de la Mort.

L'expectació dels seguidors de l'obra de J.K. Rowling és tal que una gran majoria de llibreries s'han vestit de gala per donar la benvinguda a la novel·la com cal: amb festes, disfresses i serpentines. Tot, ambientat amb la màgia que envolta les aventures que el jove mag i els seus amics Ron i Hermione han viscut dins el fantàstic col·legi que és Hogwarts.

Al centre Abacus del carrer Còrsega fa dies que van començar el compte enrere amb un calendari que des de fa un mes anunciava els dies que faltaven per a la gran cita. Avui, dijous 21 de febrer, mentre els diaris en paper omplen les pàgines amb l'arribada del TGV, les llibreries i els seguidors de Rowling esperen impacients l'hora oficial –horari infantil, just després de la jornada escolar– en què es posarà a la venda la novel·la.

De fet, durant tot el matí, diversos joves s'han apropat al FNAC vestits de mags, esperant l'hora d'arribada de la novel·la.


Màgia a Ciutat Vella
L'editorial Empúries, responsable de l'edició en català del llibre, ha organitzat també una festa de benvinguda a la plaça dels Àngels de Barcelona, davant del Macba, a Ciutat Vella. Una hora abans de la posada a la venda del llibre, el mag Magoo ensenyarà alguns dels trucs bàsics per esdevenir un aprenent de Hogwarts. Després, el periodista Queco Novell llegirà el primer capítol del llibre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.