Cultura

El Teatre Kursaal de Manresa acull l'acte oficial de lliurament dels Premis Nacionals de Cultura 2008

Cultura

"Artistes, creadors i professionals de la cultura, us necessitem més que mai", així de contundent és va mostrar el president Montilla en el seu parlament final de la gala de lliurament dels Premis Nacionals de Cultura que va tenir lloc ahir al recuperat Teatre Kursaal de Manresa.

José Montilla, el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, i l'alcalde de Manresa, Josep Camprubí, van presidir l'acte, que va començar puntual perquè es retransmetia en directe per televisió. Potser per això s'hi van veure massa butaques buides, més que per la manifestació dels afectats per una regulació de la fàbrica de Pirelli que es van plantar davant l'entrada.

La cerimònia, conduïda per Lídia Herrera, va començar amb bon ritme, presentant els disset premiats, tots seguits i mentre els feien canviar de butaca. Després van pujar, un per un, a rebre el guardó i a mostrar l'agraïment que correspon.

Es van projectar dos vídeos: un resum, accelerat, de les activitats culturals més destacades de l'últim any i un homenatge a les personalitats culturals que ens van deixar en el mateix espai de temps.

Josep Camprubí va reivindicar la resurrecció del Kursaal com a símbol de la força de la ciutat. Tresserras va afirmar que la cultura catalana està "segura dels seus fonaments", però en un "procés de reformulació" perquè s'està fent una "nova cultura partint de les de tot el món". El president Montilla va declarar que els premiats són "mestres de vida" que ens fan "partícips del seu talent", al llarg d'un parlament en què va evocar diverses vegades la figura de Francesc Macià i va fer un parèntesi per parlar de la crisi, en general, i de la de Pirelli, en concret. Una manera de fer que cultura i política vagin de la mà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.