Arvanitaki: «El rock és l'esperanto de la música»

La cantant grega actua avui en el Festival de Músiques Religioses i del Món

Fa una dècada que Eleftheria Arvanitaki visita sovint l'Estat espanyol, per fer-hi una o fins i tot dues petites gires a l'any. «M'agrada la vostra diversitat lingüística, arquitectònica i cultural», diu la cantant grega en la seva primera visita a Girona, on ha quedat gratament sorpresa de l'escenari on actuarà aquest vespre (22 h). Ara es torna a presentar davant del públic espanyol amb un disc titulat Mírame, com la cançó que li va compondre el molt sol·licitat Javier Limón, també productor del disc, i que Eleftheria canta en espanyol amb Concha Buika. «Javier Limón té una ment molt oberta. En aquest disc, ell ha treballat per primera vegada amb música de la meva àrea geogràfica i jo també he fet la meva primera aproximació a les sonoritats flamenques. Ha estat una gran sorpresa per a ell i per a mi.»

Els milers de seguidors que Arvanitaki té a Grècia ja estan acostumats als seus canvis de registre musical i a la seva voluntat d'experimentar i de treballar sempre que pot amb músics d'altres cultures, ja siguin Limón i Buika, Cesária Évora, Philip Glass o Dulce Pontes. «Als seguidors de tota la vida sempre els costa una mica acceptar els canvis, però després els acaben assimilant», diu. Eleftheria se sent, amb total flexibilitat, en un punt intermedi entre la música tradicional i el pop, de la mateixa manera que Grècia és geogràficament i culturalment en un punt intermedi entre Europa i Àsia que ha alimentat la seva rica diversitat cultural. Ella defensa una world music oberta que barreja sense complexos la música d'arrels i els sons més actuals. A Girona farà un repàs de la seva carrera en vint cançons, interpretades amb un grup de set músics que combinen instruments com ara la guitarra elèctrica i el bouzouki. L'única llàstima és no poder gaudir de la música d'Arvanitaki als clubs d'Atenes on ha arribat a fer mig centenar de concerts en pocs mesos: actuacions de més de tres hores en què canta envoltada d'un públic que parla, beu, xiula i no té cap mania. I ella, encantada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.