cultura

música

“Aquest es podria veure com un disc de revetlla”

Manel ofereix avui a l'(A)phònica de Banyoles el primer concert de la gira a les comarques gironines, on en farà sis

Atletes, baixin de l'escenari es podria veure com un disc revetlla, per què no? Hem tocat aquestes cançons en festivals com els Primavera Sound de Barcelona i Porto i han funcionat molt bé. De fet, hi ha gent que ha dit que és un disc més trist que els anteriors, però també n'hi ha que opinen el contrari, que és el més potent i alegre. En realitat, té una mica de tot, i sobretot intentem no ser avorrits en directe.” Ho diu Roger Padilla, guitarrista de Manel, que aquesta nit farà el debut de la gira d'Atletes... a les comarques gironines al festival (A)phònica de Banyoles, en plena revetlla de Sant Joan. El quartet actuarà a mitjanit al Club Natació i encara queden algunes entrades a la venda (25,50 euros).

Aquest estiu, Manel actuarà en mitja dotzena de festivals gironins. Sons del Món (Roses), Cap Roig, Porta Ferrada, Interludi (Calonge) i Peralada completen un itinerari que no té equivalent a la resta de Catalunya. “No sabem per què actuem tant a l'Empordà, probablement perquè hi ha més festivals i més públic en moviment a l'estiu que a la resta del país”, diu Padilla.

Amb tres discos molt ben rebuts pel públic, Manel és un valor segur, de moment sempre en alça, del pop català més exportable. “Teníem moltes ganes d'arribar al tercer disc, perquè ara tenim més cançons i això ens permet jugar una mica més amb els repertoris dels concerts. Quan vam treure el primer disc, només teníem 12 cançons per tocar en directe. Menys mal que fèiem alguna versió i que les Corrandes... eren una mica llargues.”

Padilla reconeix que l'enèrgica Teresa Rampell, primer single i videoclip, “no té gaire a veure amb les altres cançons, però en realitat no hi ha cap tema del disc que representi bé el conjunt”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.