cultura

patrimoni

La Generalitat cedirà la casa Pastors abans de l'estiu

El conseller Mascarell diu que la cessió a l'Ajuntament de Girona no serà un procediment llarg

Troba molt positiva la compra del fons Santos Torroella

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha confirmat que la Generalitat cedirà abans de l'estiu la totalitat de la casa Pastors –on està previst exposar la col·lecció d'art de Rafael Santos Torroella– a l'Ajuntament de Girona. “Està en tràmit. És un moviment administratiu que s'ha de fer amb el Departament d'Economia i Coneixement i no té un calendari tancat, però el procediment no és llarg i creiem que entre ara i abans de l'estiu ha d'estar resolt”, ha assegurat Mascarell. El conseller considera que la compra del fons Santos Torroella per part de l'Ajuntament de Girona és un fet “molt positiu” per a la ciutat. El 14 de febrer, el ple de l'Ajuntament de Girona va aprovar la compra d'aquest fons artístic, valorat en 3,9 milions d'euros, que inclou 1.200 obres de diferents artistes, entre els quals hi ha Dalí, Picasso i Miró, i un important arxiu amb 30.000 documents i 3.000 cartes. Atesa la divisió que la compra del fons va provocar dins del ple municipal, l'alcalde va haver de recórrer al vot de qualitat per trencar l'empat de vots que s'hi va produir.

El conseller ha explicat que encara no s'ha formalitzat l'acceptació de l'herència i tampoc s'ha parlat de quina manera la família Santos Torroella té previst pagar a la Generalitat l'impost de successions. En principi, la família té previst complir amb aquesta taxa donant part de les obres d'art. El Govern cediria aquestes obres al consistori gironí i, per tant, el preu final de la col·lecció seria menor, perquè l'Ajuntament no haurà de pagar una part dels quadres. “Només queden pendents les negociacions entre l'Ajuntament i la família. L'acceptació de l'herència des d'un punt de vista impositiu encara no és sobre la taula; no ho tenim a les nostres mans”, diu Mascarell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia