cultura

Girona viurà tretze Nits de Clàssica plenes d'exclusives

Mischa Maisky obre avui el festival i també hi actuaran Fabio Biondi, Kenneth Weiss, Isabelle Faust i Les Arts Florissants

Benjamin Grosvenor iMilos Karadaglic faran el seu debut a Catalunya

El festival Nits de Clàssica ha programat un total de tretze concerts –deu de la programació principal i tres més al festival Off– que tindran lloc entre avui i el 13 de juliol en diversos espais de Girona com l'Auditori, la catedral i el seu claustre, l'auditori de la Mercè i el claustre del monestir de Sant Daniel. El violoncel·lista Mischa Maisky oferirà aquesta nit al Teatre Municipal de Girona (21 h, 35 euros) el concert inaugural d'un festival que inclou diverses primeres figures internacionals, moltes de les quals oferiran a Girona el seu únic concert d'aquest estiu a l'Estat espanyol.

“Nits de Clàssica té un pressupost de 95.000 euros, que és molt baix per a un festival amb tants grans noms. Hem hagut de negociar molt i aprofitar els contactes i les relacions personals amb alguns artistes”, explica el seu director, Víctor Garcia de Gomar, que també és director artístic adjunt del Palau de la Música.

Mischa Maisky actuarà avui a Girona en exclusiva a l'Estat, amb la seva filla Lily al piano i un públic en què destaca la presència dels participants en la trobada del comitè de traducció i drets lingüístics del Pen Internacional, que té lloc des d'avui a Girona. També són actuacions úniques a l'Estat les de Fabio Biondi (violí) i Kenneth Weiss (clavecí), el 29 de juny –l'endemà del concert de Weiss amb el contratenor Xavier Sabata–; Isabelle Faust (violí) i Kristian Bezuidenhout (clavecí), el 5 de juliol; Les Arts Florissants, sota la direcció de William Christie, el 6 de juliol, i el quartet vocal femení Anonymous 4, el 13 de juliol. A més, el jove pianista anglès Benjamin Grosvenor farà l'1 de juliol el seu debut a Catalunya, i el guitarrista montenegrí Milos Karadaglic oferirà a Girona el 3 de juliol el seu primer recital a l'Estat espanyol. El liederista anglès Mark Padmore cantarà obres de Schubert i Britten, el 8 de juliol, amb Julius Drake al piano. El festival ha propiciat que alguns d'aquests artistes internacionals interpretin obres de compositors catalans com ara Granados, Albéniz i Cassadó, en el cas de Maisky.

També compromès amb la música contemporània, el festival inclourà dues estrenes d'obres del compositor català Hèctor Parra (1976): InFall, a càrrec de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, l'11 de juliol, i la tercera entrega de l'àlbum de peces per a piano inspirades en diversos artistes plàstics contemporanis –aquest any, l'alemany Gregor Schneider–, que el pianista Carles Marigó estrenarà el 9 de juliol al claustre de Sant Domènec (Off). El 2018, quan es completi l'àlbum de set peces encarregades pel festival a Parra, Universal publicarà l'obra completa.

LA FRASE

Nits de Clàssica té un pressupost molt baix per a un festival amb tants grans noms com aquest
Víctor García de Gomar
director de nits de clàssica

Concerts amb Girona Bons Fogons

Nits de Clàssica complementa dos concerts amb sopars a peu dret, creats per cuiners de Girona Bons Fogons. Avui, Jaume Vila i Jimena Pérez (La Banyeta i La Riera de Sant Martí Vell) s'encarregaran del sopar que tindrà lloc al saló de descans del Municipal, després del concert de Mischa Maisky. I el 6 de juliol, Vila, Pere Malagelada i Toni Vallory (La Banyeta i Egg) faran el sopar que se servirà a la terrassa de l'Auditori després del concert de Les Arts Florissants. Concert i sopar: 50 euros. Reserves: 872 08 07 09.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia