cultura

La biblioteca pública de Girona obrirà dimarts vinent

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ja va anunciar al setembre que la nova seu d'Emili Grahit obriria abans de final d'any

La inauguració institucional tindrà lloc el mes de gener

“Espero que la nova biblioteca pugui ser un bon regal de Nadal”, va dir el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, durant una visita a la nova biblioteca pública de Girona Carles Rahola, a principi de setembre, quan tot just començava el trasllat des de l'antiga seu de la Casa de Cultura. I el desig –o el compromís– del conseller s'ha complert: la nova biblioteca obrirà les portes dimarts vinent, 23 de desembre, a les deu del matí. La inauguració institucional, però, es deixa per a una data no concretada del gener. La biblioteca de la Casa de Cultura va tancar les portes al públic el 30 d'agost del 2013 amb la perspectiva de poder inaugurar la nova seu per Sant Jordi del 2014. Finalment, diversos problemes administratius i d'urbanització dels accessos al nou equipament han deixat Girona sense biblioteca provincial durant gairebé 16 mesos.

L'equip dirigit per Lourdes Reyes ha treballat en el trasllat i l'ordenació del fons a un ritme de 5.000 documents al dia de mitjana, fins arribar a gairebé tres-cents mil documents.

La nova biblioteca ha estat construïda pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, amb un cost de 15.580.000 euros, i l'Estat és el propietari de l'equipament, però n'ha cedit la gestió al Departament de Cultura de la Generalitat, que incorpora la biblioteca al sistema de lectura pública de Catalunya i en cobrirà les despeses de manteniment: 1.160.667 euros anuals. Els arquitectes responsables del projecte són Mario Corea, Lluís Morán i Sebastián Gerrico.

La nova biblioteca obrirà els dilluns de 15 a 20 h; de dimarts a divendres, de 10 a 20 h, i els dissabtes, de 10 a 14 h. Hi treballen 22 persones, que la convertiran en un centre cultural important i dinàmic.

LA XIFRA

7.121
metres quadrats en tres plantes té la nova biblioteca, que multiplica per set la superfície de l'antiga.

La biblioteca pública més gran del país

Amb 7.121 metres quadrats repartits en tres plantes, la Carles Rahola és la biblioteca pública més gran de Catalunya. La biblioteca té un fons bibliogràfic de 290.505 documents –223.572 llibres, 23.036 revistes, 10.500 audiovisuals i 33.597 en altres suports– i el seu fons patrimonial inclou uns vint mil documents anteriors al segle XX. La biblioteca disposa de 350 punts de lectura –50 per a joves i 300 per a adults–, 80 ordinadors, fibra òptica i Wi-Fi, sala de projecció, sala d'exposicions, auditori, mediateca...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia