cultura

Girona entra en el ‘joc'

L'Ajuntament ha organitzat una programació especial el 25 d'abril per a l'estrena de la nova temporada de ‘Joc de trons'

S'exposarà el tron i es reproduirà el mercat de Braavos

Tot està a punt i ja és oficial. Girona s'engalanarà per a l'esperada estrena de la sisena temporada de Joc de trons (Game of thrones), que es va rodar en bona part a la ciutat l'any passat i que tant rebombori mediàtic va provocar. L'esdeveniment és mundial –la sèrie s'emetrà a més de 170 països i es compten a milions els seus seguidors– i per tant la repercussió és “ingent”, com bé remarca l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. Per això, tal com es va anunciar ahir, la ciutat abocarà tots els esforços per cobrir l'interès que desperta als fans, així com per oferir un retorn a la ciutat. “Un agraïment per les molèsties ocasionades durant la filmació del qual es puguin sentir orgullosos”, hi afegeix Madrenas.

Davant del que es considera “un dels reptes més importants de la ciutat”, segons el regidor de Cultura, Carles Ribas, s'ha organitzat una programació especial al voltant de la projecció del primer episodi de la sèrie, titulat The red woman, i que finalment tindrà lloc el 25 d'abril al Teatre Municipal (20 h). Es farà en versió original subtitulada en català, i per assistir-hi dijous a partir de les 13 h es podran adquirir les 400 entrades disponibles a través de la plataforma de venda d'entrades en línia Koobin i a les taquilles del teatre.

Prèviament a l'estrena –que, tècnicament, serà una reestrena, ja que l'estrena mundial es farà a les 4 de la matinada del mateix dia 25–, es projectarà el documental Taller Canal +, sobre la cinquena temporada (a les 18 h). Després del capítol, es passarà el documental Juego de Tronos T6. Viaje a España, en el qual es podran veure les diferents localitzacions d'aquesta sisena temporada i, com va apuntar Ribas, tot esperant que els responsables hagin corregit el Girona pel Gerona doblat en castellà que se sentia al tràiler.

Les activitats al voltant del primer episodi de la nova temporada de Joc de trons començaran, però, ja al matí, amb la realització en directe des del mateix Teatre Municipal del programa El món a RAC1, conduït pel periodista Jordi Basté.

Redecorant el ‘regne'

Per festejar encara més l'esdeveniment, es farà un desplegament que transformarà el consistori en un nou regne dels set que protagonitzen la sèrie. És així com es decorarà l'ajuntament amb estendards i emblemes de la nova casa: la Cocollona. I partint del lema “Girona de gel i foc” –que fa referència al llibre original de la saga en la qual es basa la sèrie–, es reproduirà un recorregut que anirà de la zona “més septentrional i freda” del Teatre Municipal a “la més meridional, àrida i calorosa” que s'ubicarà a la plaça del Pallol. Allà s'instal·larà tota la setmana un mercat medieval a l'estil del de Braavos, com el que es va reproduir durant el rodatge a les escales de Sant Martí i al passeig Arqueològic.

I, és clar, tampoc hi faltarà el Tron de Ferro, tal com ja es va anunciar, en aquest cas una rèplica del símbol de la producció televisiva d'HBO que s'instal·larà al vestíbul del teatre el 25 i el 26 d'abril; tothom qui ho vulgui s'hi podrà asseure per fer-se una foto i sentir-se rei totpoderós, encara que només sigui per un instant.

Més accions a l'estiu

En espera que s'emeti tota la temporada, que consta de deu episodis, i se'n desgranin els continguts, Ribas ha avançat que de cara a l'estiu es prepara una “explosió” d'accions. Des d'una exposició a la Casa Pastors fins a rutes virtuals a través d'una aplicació i visites guiades per recórrer els indrets que apareixen a la sèrie. Ribas també manifesta que el rodatge ha despertat l'interès d'altres productores per rodar a la capital. “Podríem dir que la ciutat està en un moment interessant”, tot i que creu que s'ha de ser curós i no avançar esdeveniments.

El regidor també ha recordat que HBO va quedar “molt contenta” del tracte dispensat per la ciutat i que això els deixa “en bon lloc” en cas que la productora es plantegi tornar a rodar a Girona. En tot cas, diu que és un procés que s'ha de portar “amb silenci i discreció”.

Ara només queda una altra incògnita: sortirà Girona en el primer episodi? El que ha transcendit és que apareix en vuit dels deu episodis.

3,5
milions
és l'impacte econòmic directe que ha produït a la ciutat el rodatge de la sèrie ‘Joc de trons'


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.