cultura

L'allau de demanda per assistir a la festa de ‘Joc de trons' col·lapsa el sistema

Es farà una segona projecció i l'Ajuntament de Girona anuncia que dimarts es podran adquirir per internet les 300 invitacions restants de les dues projeccions

Que Joc de trons és un fenomen, se sabia. Que el rodatge gironí ha incrementat exponencialment l'eufòria per aquesta sèrie, se sabia. I que la festa que havia muntat l'Ajuntament de Girona per celebrar l'estrena del primer capítol de la sisena temporada es desbordaria, se sabia. El que ja no es podia predir és que el sistema informàtic –Matrix, per als no entesos en la matèria– es col·lapsés just en el moment que les entrades gratuïtes per assistir-hi es posaven a disposició de la gent. Centenars de persones, amb un pic màxim registrat de 500, segons els responsables de la plataforma de venda d'entrades Koobin, van quedar literalment penjades des del primer instant en què es podien adquirir les invitacions, ahir a les 13 h. “Un conjunt de causes” –en paraules d'un delegat de Koobin– són les que van causar l'aturada del sistema i que ràpidament s'actués per aturar completament l'adquisició d'entrades per internet. D'aquesta manera, només els més d'un centenar de persones que es van desplaçar presencialment a les taquilles del Teatre Municipal van poder aconseguir les preuades invitacions. Tanmateix, també al cap d'una estona, i a causa de la incessant arribada de gent, es van haver de tancar les portes, per deferència a la gent que continuava insistint a través del web, segons van anunciar els empleats de l'equipament.

Tenint en compte la magnitud de la tragèdia, el consistori va oferir a primera hora de la tarda una roda de premsa a corre-cuita per demanar disculpes i informar dels canvis urgents ocasionats per la fallida tècnica. El regidor de Cultura, Carles Ribas, no només va aclarir tot el que havia succeït sinó que ho va aprofitar per anunciar que hi haurà una segona projecció a les 22.30 h, també gratuïta, gràcies a les facilitats donades per la distribuïdora de la sèrie (Movistar+). D'aquesta manera, i havent repartit en les dues emissions les primeres invitacions, s'ha decidit que el dimarts 19 d'abril, a les 13 h, es desbloquegi la venda d'entrades per a les dues sessions de projecció del primer episodi de la nova temporada, en versió original doblada en català, i el documental Viaje a España. En aquesta ocasió, només estaran disponibles per internet les 300 entrades lliures que queden, unes 140 per a la sessió de les 20 h i 160 per a la de les 22 h.

Ribas, per aclarir alguns comentaris encesos que es van fer a les xarxes socials, va voler aclarir que des del primer moment es van percebre ja localitats bloquejades perquè Movistar+ en té un centenar per a un sorteig que fa i una cinquantena per a patrocinadors i empreses que col·laboren en els actes, que, com va recordar, són gratuïts, a excepció de la perfomance i la decoració ambiental, que són iniciativa pròpia de l'Ajuntament.

Pel que fa a la pregunta de si hi podria haver més sessions, Ribas va ser clar i taxatiu: “No, no acabaríem mai!” I per si quedava algun dubte després de la jornada viscuda ahir, hi va afegir que “el que ha passat avui demostra la passió que desperta la sèrie i l'aposta dels gironins per Joc de trons”. I encara més, no es va estar de dir que “això és un punt més perquè HBO es plantegi tornar a rodar aquí la setena temporada”.

LA XIFRA

500
persones és el pic màxim registrat ahir de persones que volien aconseguir invitacions per a ‘Joc de trons'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.