Cultura

'Els Simpson' fan 20 anys

Després d'aparéixer com a curts en un altre programa, la família va passar a tenir el seu propi espai de mitja hora

La reconeguda sèrie Els Simpson celebra 20 anys des de la seva creació. El concepte es va idear en 15 minuts en la recepció d'una oficina quan Matt Groening, dibuixant de la tira còmica Life in Hell. Groening esperava el productor James L. Brooks per presentar-li una secció animada pel programa "The Tracey Ullman Show", del Canal FOX.

Després d'aparèixer com a curts en el programa de Tracey Ulman, Els Simpson van aconseguir un gran èxit i van passar a presentar-se com una sèrie animada de mitja hora de duració, que es transmetia en horari de gran audiència en comptes del cap de setmana.

Ambientada a la ciutat fictícia de Springfield (Estats Units), la sèrie satírica narra el dia a dia d'una família d'EUA de classe mitjà: els Simpson. El nucli familiar està format per Homer, Marge, Bart, Lisa i Maggie. Amb tot, en els episodis apareixen decenes de personatges secundaris que s'han convertit en imprescindibles dins la narració. És comú que els guionistes i dibuixants facin clares referències a altres sèries de televisió, pel·lícules i personatges famosos, des de presidents com George H. Bush o cantants com Bono, de U2.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.