Cultura

'El jueves' publicarà l'1 d'agost un especial sobre el segrest del seu últim exemplar

Els autors de la portada seran interrogats aquesta mateixa setmana

La revista satírica El Jueves editarà un número especial sobre l'embargament judicial que ha patit per incloure una caricatura dels Prínceps d'Astúries tenint sexe. El número especial es comercialitzarà l'1 d'agost. La revista també inclourà una  "nota informativa" sobre el segrest. La web de la revista ha tornat a ser activada durant aquest dilluns.

Figura ancorada en el passat

En relació al segrest de la revista, la vicepresidenta primera del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, ha advocat avui per un replantejament de la figura del segrest de publicacions, ja que considera que està "ancorada" en el passat. Fernández de la Vega s'ha mostrat a favor d'aquest replantejament en el col·loqui posterior a la seva intervenció en un esmorzar informatiu organitzat per Nova Economia Fòrum al demanar-li una precisió sobre la posició del Govern al voltant del segrest de l'últim número del setmanari El Jueves.

Mentrestant, continuen endavant les diligències obertes pel jutge del Olmo, de tal manera que l'Audiència Nacional citarà aquesta mateixa setmana el dibuixant Guillermo i el guionista Manel Fontdevila, com a autors de la polèmica caricatura, per incòrrer presuntament en delicte d'injúries a la Corona.

El fiscal encarregat de l'interrogatori serà Enrique Molina, ja que el fiscal Miguel Ángel Carballo, que va ser qui va interposar la demanda que va originar l'obertura de diligències judicials contra El Jueves, està xde vacances.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.