Cultura

Mor Marc Lacroix, fotògraf de Dalí

El que va ser fotògraf i amic de Salvador Dalí, Marc Lacroix, va morir ahir a França després d'una llarga malaltia, segons fonts pròximes a la família. Nascut el 1927 a París, vivia a Catalunya des dels anys 70.

Lacroix va treballar al costat de Dalí en projectes com el desenvolupament de fotografies estereoscòpiques (en tres dimensions) i entre el matrimoni Dalí i el Lacroix va sorgir una relació d'amistat que va permetre al fotògraf d'origen francès prendre famoses fotografies d'escenes quotidianes de Dalí i Gala.

Des de fa més de vint-i-cinc anys, la vida de Lacroix ha estat relacionada amb Cadaqués (Alt Empordà), on hi tenia la residència, tot i que fa uns mesos va haver de traslladar-se a un hospital francès per la seva malaltia, que arrossegava des de feia uns anys.

Les seves fotografies han estat exposades a Espanya, i també en diferents museus i galeries del món, des d'Europa a Àfrica, passant per Israel.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.