Cultura

La Filmoteca de Catalunya dedica un cicle al director Valerio Zurlini

'La noia amb la maleta' va ser film de més èxit del director italià i va donar fama internacional a l'actriu Claudia Cardinale

La Filmoteca de Catalunya dedica a partir de dijous 8 de novembre un cicle a l'obra del director italià Valerio Zurlini. 'La noia amb la maleta' va ser el seu film de més èxit i va donar fama internacional a l'actriu Claudia Cardinale.
Nascut a Bolonya el 1926, Zurlini va començar a treballar en el sector del cinema als anys 40 com a realitzador de curtmetratges, d'entre els quals destaquen Música per un sou o Soldats a la ciutat.

L'any 1954 Valerio Zurlini va rodar el seu primer llargmetratge, Les noies de San Frediano, basat en una novel·la de Vasco Pratolini. Els seus tres films més coneguts són L'estiu violent (1959), La noia amb la maleta (1961) i Crònica familiar (1962), una adaptació d'una altra obra de Pratolini, amb la qual va obtenir el Lleó d'Or de Venècia. Després d'uns anys a l'ombra, El desert dels tàrtars, el seu últim film, va fer reemergir la seva figura.

Valerio Zurlini, sempre atent als petits detalls i al rerefons històric dels seus films, va morir a Verona el 1982.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.