Cultura

El Primavera Sound només té garantida la seva continuïtat en el Fòrum fins 2009

El festival Primavera Sound només té garantida la seva celebració en el Parc del Fòrum fins al 2009, ja que l'Ajuntament de Barcelona podria replantejar-se l'ús d'aquest recinte per a esdeveniments musicals davant les queixes que està rebent dels veïns i clients dels hotels pròxims.

Així ho ha explicat el director d'aquest certamen, Albert Guijarro, en una roda de premsa en la qual ha fet balanç de l'edició d'aquest any, i on ha indicat que, malgrat que la productora del festival té un acord fins al 2013 perquè el Fòrum sigui la seva seu, el consistori té la potestat de poder rescindir aquest contracte si decideix utilitzar-lo per a altres usos, avisant amb un any i uns mesos d'antelació.

En aquest sentit, i després de la recent aprovació en una comissió municipal -a petició d'ERC i en contra del postura de l'equip de govern PSC-ICV- d'un nou horari que restringeix els horaris d'ús del Parc del Fòrum -fins a les 03:30 hores-, Guijarro ha demanat al consistori que prengui una decisió sobre si vol que aquest gran recinte segueixi sent un espai per a concerts nocturns.

Del Poble Espanyol al Fòrum
El Primavera Sound ja va canviar la seva ubicació fa tres anys, ja que abans se celebrava en el Poble Espanyol, on també va rebre queixes per part dels veïns dels barris pròxims de Montjuïc.

En aquesta edició, les actuacions i sessions de dj's del Primavera han hagut d'acabar a les cinc del matí, i s'han modificat i allunyat els diferents escenaris per reduir la potència del so que arriba als blocs d'edificis i als alts hotels del barri de Diagonal Mar, on la música se sent a partir de la planta 14.

Això no obstant, Guijarro creu que qualsevol "bolcada" política, per la inestabilitat que es viu a l'ajuntament de Barcelona, pot afectar al futur del festival, fet que li ha portat a demanar que es "prenguin les regnes sobre els horaris".

El director del festival ha reconegut que, encara que es volen quedar en el Fòrum, ja s'estan plantejant alternatives, com fer els concerts a partir de les tres del matí en algun espai tancat, o fins i tot en la pròxima platja de Sant Adrià -on cabrien menys escenaris- ja que a Barcelona ciutat no hi ha espais a l'aire lliure en què no es molestés als residents.

En qualsevol cas, utilitzar els pavellons de Gran Via 2, a l'Hospitalet, no apareix entre els seus objectius, ja que actualment aquests són utilitzats pel festival Sonar (en el mes de juny) i Guijarro és partidari que a cada certamen se'l identifiqui amb un recinte concret.

En un altre ordre de coses, Guijarro ha indicat que aquest any hauran passat pel recinte del Fòrum en els tres dies del festival prop de 60.000 persones, unes 2.000 menys que en la seva edició de 2007, i amb una gran presència de públic estranger, prop del 45% del total (un 20% més que l'any passat).

Sobre el gran nombre de grups i artistes que han desfilat pel certamen, prop de 150 -una xifra que per a alguns és considerada excessiva-, el director del festival ha subratllat que és l'única manera de garantir la diversitat de públic que ve de tot Europa.

El director de l'esdeveniment ha destacat a més l'èxit dels concerts i sessions que s'han celebrat fora del Fòrum (Apolo, parc Joan Miró, en el Metro) i que han reunit a prop de 5.000 persones.

A més, ha indicat que, de cara a la pròxima edició, es vol complir l'objectiu de portar el Primavera a més parcs de la ciutat, el que estan negociant amb el consistori, i ha avançat també que el Primavera Club -la versió d'hivern del festival- se celebrarà els dies 12 i 13 de desembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.