Cultura

La UNESCO demana posar fi a la impunitat dels crims contra periodistes

El Programa Internacional per al Desenvolupament de la Comunicació (IPDC) de la UNESCO ha acordat per unanimitat instar els governs que informin de les seves investigacions sobre els crims comesos contra periodistes i professionals de la comunicació.

Els membres del Programa han denunciat els atacs als professionals dels mitjans i han instat les autoritats a complir les seves obligacions amb la llei internacional per acabar amb la impunitat d'aquest tipus de crims.

Als últims dos anys, la UNESCO ha condemnat públicament l'assassinat de 121 periodistes, 68 d'ells el 2006 i 53 el 2007. Segons dades del 1992, en menys del 7% dels casos els responsables van ser condemnats.

El Programa Internacional per al Desenvolupament de la Comunicació va ser creat al 1980 per la UNESCO i des d'aleshores ha recaptat uns 93 milions de dòlars (59 milions d'euros) destinats a més de 1.100 projectes a 139 països.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.