Cultura

Incertesa a Hollywood davant l'anunci de les candidatures als Oscars

L'espanyol Javier Bardem, després d'aconseguir el Globus d'Or per al millor actor secundari, pot repetir candidatura

L'Acadèmia de les Arts i Ciències Cinematogràfiques dels EUA anunciarà aquest dimarts a primera hora de la matinada (passat el migdia a Catalunya) els noms dels candidats als Oscars al Teatre Samuel Goldwyn. A hores d'ara, però, no se sap si la vuitantena gala dels Oscars, prevista per al 24 de febrer, s'arribarà a fer, almenys tal com marca la tradició.

El motiu no és altre que la vaga de guionistes iniciada el 5 de novembre pel cobrament d'ingressos per la venda de les sèries de televisió en DVD i per les emissions d'aquests formats per Internet. El Sindicat de Guionistes ha prohibit que els escriptors treballin el dia de la cerimònia i no té previst cap excepció per a l'ocasió. Si la vaga no ha acabat el 24 de febrer, la gala podria quedar reduïda a una simple roda de premsa, com ja va passar amb els Globus d'Or. Segons els experts, la llista de candidats als Oscars, dividida en 24 categories i escollida per més de 6.000 membres de l'Acadèmia, podria incloure els noms de George Clooney (per Michael Clayton), Cate Blanchett (per I'm Not There o Elizabeth: La Edad de Oro), Daniel Day-Lewis (per Pozos de ambición), Angelina Jolie (per Un corazón invencible) i Denzel Washington (per American Gangster).

L'espanyol Javier Bardem, després d'aconseguir una desena de premis, entre les quals el Globus d'Or per al millor actor secundari pel paper a No Country for Old Men, té tots els números per repetir candidatura, després de l'obtinguda el 2000 com a millor actor principal per Antes que anochezca. Els germans Coen, realitzadors del film coprotagonitzat per Bardem, aspiren a aconseguir la candidatura a la millor direcció i a la millor pel·lícula, igual com Tim Burton (per Sweeney Todd), Sean Penn (per Hacia rutas salvajes) i el britànic Joe Wright (per Expiación).

Gil Cates, productor de la retransmissió dels Oscars, ha assegurat que la gala es durà a terme independentment de la gravetat de la vaga i ha assenyalat que l'Acadèmia podria rescatar imatges pertanyents a la història de la cerimònia si els guionistes i actors decideixen no cooperar.

La gala dels Oscars, que l'any passat va aconseguir una audiència de 40,2 milions de nord-americans, és un dels espectacles per excel·lència de la programació dels Estats Units, juntament amb la Super Bowl, la final de la lliga de futbol americà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.