Cultura

Un canal digital de TVE emetrà programació en català, euskera i gallec

Tresserras també té previst que les biblioteques públiques espanyoles tinguin un “mínim” de llibres clàssics en català

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha assegurat avui que té el “compromís” del ministre de Cultura, César Antonio Molina, que TVE emetrà per a tot l'Estat programació en català, euskera i gallec en un dels seus canals digitals.

A més, segons les declaracions fetes a Catalunya Ràdio, Tresserras té previst que les biblioteques públiques d'arreu de l'Estat comptin amb un “mínim” de llibres clàssics en català.

En aquest context, Tresserras ha explicat que la nova llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, que substituirà l'actual Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV), s'aprovarà abans d'octubre. “En el primer ple que sigui viable s'aprovarà”, ha dit.

Un dels principals canvis que incorpora la llei és el sistema de nomenament del director d'aquest organisme, que fins ara era un càrrec que designava el govern i que atribuïa a “una persona que evidentment era de la seva confiança”. Amb la nova normativa, “el govern no tindrà cap possibilitat de fer aquest nomenament”, ha detallat el conseller.

Respecte a la polèmica sobre la fi de les emissions de TV3 al País Valencià, Tresserras ha fixat com a prioritat “intentar que no es fragmenti el mercat compartit”, encara que només sigui per “consideracions primordialment industrials”. “Hem estat mol allunyats els uns dels altres durant molt de temps i no té cap sentit”, ha lamentat.

En la mateixa línia, ha anunciat que formalitzarà “un conveni de reciprocitat” amb el País Valencià per compartir les emissions en el nou múltiplex (conjunt de canals) que han rebut els dos territoris.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.