Cultura popular

cultura

Arrenca el Mercat de l’Olla de Caldes, la més gran de Catalunya

Des d’avui i fins demà, diu­menge, Cal­des de Mont­bui serà l’epi­cen­tre del Mer­cat de l’Olla, la més gran Cata­lu­nya. Una tra­dició que exis­teix des de fa 38 anys, tot i que en fa dotze que té un model reno­vat, amb una setan­tena de para­des d’arte­sa­nia, ali­men­tació i acti­vi­tats fami­li­ars. Tot gira al vol­tant de la gran olla situ­ada a la plaça de la Font del Lleó, d’on bro­lla aigua ter­mal. L’olla, que té una capa­ci­tat de 1.600 litres, bull amb foc de lle­nya i no s’atura mai durant els dos dies de mer­cat. En total se ser­vi­ran 6.000 raci­ons de lle­gums. Una desena de res­tau­rants de la ciu­tat faran un plat espe­cial amb lle­gums cuits amb aigües ter­mals. La regi­dora de Turisme i Ter­ma­lisme de Cal­des, Carme Germà, explica: “La gent de Cal­des històrica­ment han fet ser­vir l’aigua ter­mal per esto­var els lle­gums i coure’ls.” El mer­cat, com el Museu Ther­ma­lia, pretén donar a conèixer el poten­cial de l’aigua ter­mal al muni­cipi. “Hi ha llocs on només l’usen per banyar-se, però aquí la fem ser­vir per esto­var el vímet per fer cis­tells, per pelar les amet­lles, per fer car­qui­nyo­lis, per fer­men­tar els iogurts, per ren­tar la roba als safa­reigs”, indica la regi­dora. El Mer­cat de l’Olla és el segon de Cal­des en importància –després del de Nadal–, mou un milió d’euros i atreu més de 50.000 per­so­nes, segons l’estudi pre­sen­tat dijous pel con­sis­tori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.