Cultura

El Museu Dalí exposa aquest estiu dues obres inèdites del pintor creades al 1921

La Fundació Gala-Salvador Dalí exposarà durant aquest estiu dues obres inèdites de l'artista creades l'any 1921 i cedides per un col·leccionista privat.

Una d'aquestes obres és Músics, un dibuix on es mostren tres músics estilitzats "amb línies molt marcades" i "amb una estètica italianitzant", segons ha definit Antoni Pitxot, el director del Teatre-Museu Dalí de Figueres, on s'exposaran les dues obres. Va ser una de les obres que Dalí va fer per encàrrec del poeta Jaume Maurici per a il·lustrar unes traduccions dels poemes Per la música de Leon Paul Fargue, i que mai es van mostrar. Aquesta obra s'exposarà a la Sala del Tresor del Teatre-Museu Dalí.
L'oli El berenar sur l'herbe és l'altra obra inèdita que es podrà veure a la Sala de les Peixateries. És una de les dues versions que Dalí va fer de l'obra Le déjeneur sur l'herbe d'Édouard Manet.

Les dues peces corresponen als anys de formació del pintor i són fruit d'una barreja d'influències impressionistes i noucentistes.

Les dues obres, cedides per un particular a canvi de la restauració de Músics, es podran veure durant l'obertura nocturna del Teatre-Museu Dalí que tindrà lloc durant el mes d'agost. L'horari serà de les 22 hores fins la una de la matinada i la capacitat màxima és de 500 visitants. Durant la visita nocturna, que no és guiada, es projectaran audiovisuals sobre Dalí en un dels patis interiors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.