Cultura

El jutge ratifica Boadella com a únic autor de 'La torna' tot i que té "seriosos dubtes fàctics i jurídics"

El jutge de la secció 15 de l'Audiència Provincial de Barcelona ha ratificat el dramaturg Albert Boadella com a únic autor de l'obra teatral La torna, muntatge d'Els Joglars, desestimant el recurs d'apel·lació presentat pels actors del muntatge original. Tot i això, a la decisió judicial el jutge ha assegurat que té "seriosos dubtes fàctics i jurídics" sobre l'autoria.

L'actor Ferran Rañé ha declarat que Boadella va registrar el 1999 l'obra "sense el coneixement de cap" dels actors del muntatge original que en reclamen la coautoria, com són Elisa Crehuet, Gabi Renom, Andreu Solsona, Arnau Vilardebò i el mateix Rañé.

La delegació en el registre era habitual en aquest grup teatral, ja que ho consideraven un tràmit necessari i obligatori per poder estrenar i repartir equitativament els drets d'autor que generaven les seves obres a partir de les recaptacions de la SGAE, segons Rañé, que ha considerat que al jutge "li costa argumentar en contra" de Boadella perquè ell posseeix el registre.

Per a la sentència ha estat determinant que els demandants "van consentir des d'un principi que fos Boadella qui figurés com a autor de l'obra".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.