Cultura

Joaquín Cortés actua avui i demà al Festival Jardins de Cap Roig

Dansa

Joaquín Cortés actuarà avui dimarts i demà dimecres al Festival de Cap Roig, tot i la cancel·lació anunciada de la gira espanyola a causa d'una lesió. El ballarí porta l'espectacle Mi soledad, un muntatge basat sobretot en la solitud, però també en el passat, el present i el futur, així com les inseguretats i les pors. Amb aquesta presentació, només podia ser un espectacle centrat en la figura del ballarí flamenc més internacional, que passa les dues hores d'espectacle ballant sol, amb l'únic acompanyament dels músics i els 'cantaores'. Vestit per Jean Paul Gaultier i amb un escenari minimalista, el ballarí s'endinsa en les profunditats de l'ésser humà per oferir un ball ple d'emocions.

Tot i l'anunci de cancel·lació de la gira espanyola per una lesió al bessó que va tenir a mitjans de juliol, l'artista, que ja s'ha recuperat, ha decidit actuar aquesta setmana a Cap Roig, on tenia previstes dues sessions de Mi soledad, el muntatge que ha portat per molts països des del 2005. Amb entrades entre 30 i 110 euros, l'espectacle està estructurat en dues parts, una primera que s'anomena Que el odio calle i està concebuda com una peça de llenguatge contemporani amb molt dramatisme, i l'altra, Soleá mía.

En aquesta segona, el ballarí desapareix per deixar el protagonisme als músics, que ofereixen una sessió instrumental eclèctica durant uns minuts. Una barreja de veus, instruments i estils, que només és el preàmbul de la segona aparició de l'estrella, que torna amb camisa, barret i pantalons negres entallats.

Amb música original composada per Antonio i José Carbonell Muñoz i el mateix Joaquín Cortés, sobre l'escenari sonen les veus femenines de Consuelo Rodríguez, Loli Cortés, 'La Genara' i Saray Muñoz Barrul, així com les masculines d'Antonio Carbonell Muñoz, Juan Carrasco Soto 'Juañares', Enrique Heredia 'Negri' i Juan José Amador. També sonen les guitarres de José Carbonell Muñoz i José Antonio Camacho Vargas 'Piripi' a les que acompanyen una viola, un violoncel, un contrabaix, un acordió, una flauta i percussió.

L'espectacle, amb coreografia i direcció de Joaquín Cortés, es va estrenar el 3 de maig del 2005 a Mèxic i no va arribar a Europa fins el 2006, quan es va presentar a París. Des d'aleshores ha passat per Itàlia, Turquia, Japó i el Regne Unit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.