Cultura

Un jutjat de Madrid absol la Lliga de Futbol i TVC d'una demanda de Telecinco

El jutjat de primera instància número 21 de Madrid ha absolt la Lliga Nacional de Futbol Professional (LNFP) i les televisions autonòmiques TVC, TVG, TVV, Canal Sur, TVAM i ETB –aplegades a la Federació d'Organismes de Ràdio i Televisió Autonòmics, FORTA– d'una demanda interposada per Gestevisión Telecinco, S.A. el 2005.

Telecinco sol·licitiva una indemnització de 33 milions d'euros per danys i perjudicis en la contractació dels drets d'explotació del futbol per part de la LNFP i els canals autonòmics, segons una Resolució del Tribunal de Defensa de la Competència (TDC) del 1993.

En la sentència, un cop analitzats els antecedents fàctics, segons relata la FORTA, es conclou que Telecinco no ha acreditat l'existència dels danys i perjudicis que reclama, principalment perquè mai no va licitar per l'adquisició dels drets de futbol. A més, indica que va partir d'un informe pericial que es fonamenta en premisses errònies, no justificades ni acreditades, i tampoc no acredita l'existència de danys morals, ni l'afectació al prestigi professional o social.

Segons les televisions autonòmiques, tampoc no es demostra que les conductes declarades prohibides pel Tribunal de Defensa de la Competència hagin incidit directament en els ingressos i les audiències de Telecinco. La sentència condemna Gestevisión Telecinco, S.A. a pagar les despeses del procés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.