Cultura

'La tribu' fa figa

Televisió

El retorn de Xavier Sardà a la televisió en directe era, fins divendres a quarts d'onze de la nit, la gran esperança blanca amb què comptava Tele-5 per recuperar el control d'una part del pastís de l'audiència que s'ha deixat prendre de les mans de manera sistemàtica i que afecta el conjunt de la seva graella.

El nou programa de Xavier Sardà, La tribu, va ser promocionat com calia. A més, al renom del periodista, que encara viu dels rèdits d'un Crónicas marcianas que assegura que no vol reeditar, s'hi afegia el presumpte atractiu de la presència a la pantalla de Mercedes Milá, que s'associa irremeiablement als xous de Gran Hermano, i d'un Boris Izaguirre que no ha acabat mai de triomfar del tot en les seves aventures televisives.

L'eficàcia de Carlos Latre en el camp de les imitacions completava el pòquer d'estrelles en què es basa el format inicial de La tribu.

Amb tot, la realitat s'entesta a seguir les seves normes i la comparació entre les previsions i els resultats fa que l'arrencada de La tribu calgui qualificar-la amb el signe de la negativitat.

Els mesuratges d'audiències de Taylor Nelson Sofres (TNS) atribueixen al programa de Sardà una audiència mitjana de 434.000 teleespectadors i una quota de pantalla del 17%, que el situen en el vuitè lloc del llistat del més vist. El líder del dia va ser Pasapalabra, de Tele-5, amb 610.000 teleespectadors de mitjana i una quota de pantalla del 27,3%.

En horaris coincidents, el llargmetratge dels germans Wachowski V de vendetta, a TV3, va superar La tribu en fer una mitjana de 460.000 teleespectadors.

Es dóna el cas que, en el llistat dels deu programes més vistos de la setmana -segons TNS-, produccions que emet Tele-5 com ara C.S.I. i Life deixen força enrere el seu germà de franja horària amb mitjanes de 733.000 i 654.000 teleespectadors. Altres propostes, com ara Polònia, Crackòvia, 30 minuts i Ventdelplà -totes quatre de TV3- també superen de bon tros el nou projecte de Sardà.

I si la quantitat va quedar coixa, l'altra pota, la de la qualitat, tampoc va estar a l'altura.

Els fòrums dels portals especialitzats en televisió han acollit aquest cap de setmana una quantitat immensa d'opinions. En tots els casos, el polze assenyala a terra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.