Cultura

Els museus municipals de Barcelona ara també són gratuïts els diumenges a la tarda

A parti d'avui, els museus municipals de Barcelona obriran de franc els diumenges a la tarda, de 15 a 20 hores amb l'objectiu d'atreure al públic de l'àrea metropolitana i familiar.

Els centres que obriran les portes a partir d'aquest diumenge són el Museu Picasso, el Museu d'Història de Barcelona, la Virreina, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, el Jardí Botànic, el Disseny Hub Barcelona, el Museu Barbier-Mueller, el Museu de Ceràmica, el Museu Frederic Marès, el Museu Etnològic i el Museu de la Música.

L'Ajuntament confia que els museus en els consorcis dels quals participi també se sumin a la iniciativa, com el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba), el Museu Nacional d'Art de Catalunya (Mnac), el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), el Museu de la Música, i les fundacions Tàpies i Miró.

Si el director del Picasso s'ha mostrat "molt d'acord! amb la iniciativa, altres, com la directora del Disseny Hub Barcelona (DHub), Marta Montmany, ha assegurat que propiciarà visites "de poca qualitat" als museus més freqüentats.

Per Montmany, un altre dels aspectes negatius de la iniciativa és que el públic associï cada vegada més els seus hàbits culturals al cap de setmana.

La directora del museu Barbier-Mueller, Anna Casas, ha assegurat que el primer diumenge de cada mes, quan els museus municipals ja obren gratis, hi ha una gran afluència de públic perquè les famílies "habituals" dels museus aprofiten per visitar-los, ja que "els pica pagar quatre entrades", ha destacat Casas.

 


 
 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.