Cultura

'Vicky Cristina Barcelona': Un de quatre

Cinema

La pel·lícula de Woody Allen Vicky Cristina Barcelona, s'ha endut només un dels quatre Globus d'Or als quals estava nominada: el de millor comèdia, durant la cerimònia que s'ha celebrat aquesta matinada a Los Àngeles. El film, ambientat a Barcelona, estava nominat també a les categories de millor actor de comèdia per a Javier Bardem, millor actriu de comèdia per a Rebecca Hall i millor actriu secundària per a Penélope Cruz.

Ha recollit el premi Letty Aronson, un dels tres productors de la pel·lícula, que ha participat en altres d'Allen com Match Point (2005), Scoop (2006) i Cassandra's Dream (2007). Vicky Cristina Barcelona narra el viatge de dues amigues (Rebecca Hall i Scarlett Johansson) a la capital catalana, on coneixen un atractiu pintor bohemi (Javier Bardem), que enamora les dues protagonistes.

L'actriu britànica Kate Winslet s'ha imposat a Penélope Cruz en obtenir el Globus d'Or com a millor actriu secundària pel seu paper d'exvigilant d'un camp de concentració nazi a El lector. Cruz optava al guardó pel seu paper a la pel·lícula Vicky Cristina Barcelona, dirigida per Woody Allen. Winslet ha fet doblet, ja que també ha guanyat un altre Globus d'Or en la categoria de millor actriu dramàtica per Revolutionary Road, dirigida pel seu marit, Sam Mendes, i en la qual comparteix cartell amb Leonardo DiCaprio, amb qui ja va coincidir a Titanic. "T'he estimat durant 13 anys i la teva actuació en aquest film no és menys que espectacular", li ha dit Winslet a DiCaprio des de l'escenari.

Per la seva banda, Javier Bardem, que no ha assistit a la cerimònia, que se celebrava a l'Hotel Beverly Hilton de Los Angeles, ha perdut el Globus d'Or a millor actor de comèdia davant l'irlandès Colin Farrell, que l'ha obtingut pel seu paper a Escondidos en Brujas. La triomfadora de la nit ha estat la cinta Slumdog Millionaire, que s'ha endut els quatre guardons a què optava, inclós el de millor pel·lícula dramàtica –els Globus d'Or distingeixen entre drama i comèdia o musical– i millor director per Danny Boyle. Slumdog Millionaire, rodada als carrers de Bombai amb un repartiment pràcticament desconegut, s'ha imposat als altres films nominats amb estrelles en els seus títols de crèdit, refermant així el seu camí cap als Oscars.

En canvi, les tres pel·lícules que amb cinc nominacions cadascuna lideraven els Globus d'Or, Doubt, Frost contra Nixon i El curioso caso de Benjamin Button, no s'han endut cap guardó. Altres premiats han estat l'actriu britànica Sally Hawkins, pel seu paper a Happy-Go-Lucky, i l'actor Heath Ledger, que ha obtingut un Globus d'Or a títol pòstum pel seu paper de Joker a l'última entrega de Batman, El caballero oscuro. Ledger, de la mort del qual fa un any el 22 de gener, mort que es va produir per una sobredosi accidental de medicaments, podria obtenir també una nominació als Oscar. "Tots els que vam treballar amb Heath a El caballero oscuro acceptem [aquest premi] amb una estranya barreja de tristor però amb orgull", ha dit el realitzador Chris Nolan, que ha recollit el guardó en el seu nom davant una audiència que s'ha posat dreta per retre homanatge al jove actor.

La premsa estrangera de Hollywood també ha reconegut el retorn de Mickey Rourke a la gran pantalla amb un Globus d'Or com a millor actor dramàtic per The Wrestler. "Ha estat un llarg camí de tornada", ha dit Rourke, que ha donat les gràcies al director del film, Darren Aronofsky. El film ha obtingut un segon guardó com a millor cançó per a Bruce Springsteen. Pel que fa a les categories de televisió, la sèrie 30 Rock, amb Tina Fey i Alec Baldwin, ha estat guardonada com a millor sèrie de comèdia, mentre que Mad Men ha estat reconeguda com a millor sèrie dramàtica. I l'únic premi del qual se sabia per endavant qui seria el guardonat és el guardó honorífic, Cecil B. DeMille, amb el qual s'ha reconegut el realitzador Steven Spielberg.

Els Globus d'Or es consideren l'antesala dels Oscars, que se celebren el proper 22 de febrer, i tot i que no sempre coincideixen en els seus veredictes, serveix de baròmetre per saber per on aniran les preferències de l'acadèmia. El proper 22 de gener es donaran a conèixer les candidatures de la 81a edició dels Oscars, en els quals Penélope Cruz podria fer-se un lloc entre les nominades a millor actriu secundària. La cerimònia dels Globus d'Or ha tornat aquest any a la normalitat després que l'any passat la vaga de guionistes a Hollywood obliguès a substituir la gala per una desangelada roda de premsa.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.