Cultura

Barcelona podria multar U2 per assajar durant 11 dies sense permís

Si la situació d'incompliment s'arriba a considerar com a "molt greu" la sanció serà, segons l'ordenança de medi ambient, de 15.000 euros

El districte de les Corts de Barcelona ha obert un expedient als promotors dels concerts d'U2 (Doctor Music i Live Nation) al Camp Nou per estar 11 dies sense llicència per poder-hi assajar. Així ho publica avui el diari El Punt.

Les queixes dels veïns de Les Corts per l'excés del soroll durant els dies previs als concerts han arribat al consistori que aplicarà amb tota probabilitat la sanció al grup irlandès.

Les proves de so van començar el 15 de juny, i amb les primeres queixes dels veïns, el districte va demanar als promotors que tramitessin el permís per poder assajar. El permís es va expedir amb data de 26 de juny i s'hi van afegir dues condicions: que les proves acabessin a les deu de la nit i que es respectés l'ordenança municipal quant als límits de so. D'aquesta manera el grup va incomplir durant 11 dies la normativa de la ciutat.

Tot i amb el permís a la mà, les queixes del veïns van continuar. Segons inspectors del consistori i la Guàrdia Urbana, ells mateixos han verificat cada dia el compliment de les condicions de l'autorització. L'operatiu es mantindrà fins aquesta nit, fins que s'acabi el segon concert, i després es realitzarà una anàlisi "jurídica" dels resultats i "es farà una proposta d'expedient sancionador".

Encara que no s'ha avançat a quants diners pujaria la multa, si la situació d'incompliment s'arriba a considerar com a "molt greu" la sanció serà, segons l'ordenança de medi ambient, de 15.000 euros. L'ordenança és d'obligat compliment per a tothom, tot i que l'Ajuntament "en circumstàncies especials i amb la deguda motivació" pot autoritzar activitats que superin els nivells establerts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
CULTURA

La Diputació de Tarragona destina 2,2 milions d’euros a entitats culturals

tarragona
GIRONA

El FITAG posa a la venda les entrades de les obres teatrals i les activitats diürnes

GIRONA
PUIGCERDÀ

L’Arxiu Comarcal digitalitza el fons del fotoperiodista Emili Giménez

PUIGCERDÀ

Els marcs pinten molt

Sitges
LITERATURA

La ILC crearà beques i residències per a autors novells

barcelona
Cultura

Salou museïtzarà l’espai arqueològic de la Cella-Kallipollis

Salou
BLANES

Homenatge a l’actor Fermí Reixach en el 12è cicle Docus a la Fresca

BLANES
FIGUERES

Maria Hein i Serial Killerz s’afegeixen al cartell de l’Acústica

FIGUERES
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Inicien els tràmits per licitar el festival Porta Ferrada per tres anys i 10,3 milions d’euros

SANT FELIU DE GUÍXOLS