Cultura

El PP torna a evidenciar a les Corts l'oposició a la reciprocitat de TV3 i Canal 9

Rebutja una proposició no de llei que reclamava la "reciprocitat normalitzada i estable" de TVC al País Valencià. Acció Cultural titlla els populars d'"antidemocràtics" i d'aplicar la "censura"

El grup parlamentari popular ha rebutjat a la comissió de Coordinació, Organització i Règim de les Institucions de les Corts Valencianes una proposició no de llei de Compromís en la qual reclamava la "recepció normalitzada i estable" dels canals de Televisió de Catalunya al País Valencià. Compromís, PSPV-PSOE i EUPV hi van votar a favor.

Els populars no han explicat el sentit del seu vot, ja que es van negar a respondre a Compromís durant els debats posteriors a la votació de la iniciativa perquè la portaveu d'aquest grup parlamentari, Mònica Oltra, va assegurar que els avantpassats ideològics del PP "torturaven".

Aquesta actitud ha desfermat de nou la polèmica entre els sectors que lluiten des de fa anys perquè les emissions de TV3 es puguin veure a tot el territori. Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha emès un comunicat en què assegura que amb aquesta votació el PP "ha mostrat la seva postura real" sobre la reciprocitat de TV3 i Canal 9.

Per ACPV, els populars valencians "desmenteixen en els fets les declaracions formals i purament retòriques del portaveu del govern valencià, el conseller Rambla, en el sentit de mostrar una predisposició positiva a arribar a algun tipus d'acord de reciprocitat". "Si realment existiria aquesta voluntat, per què el PP no ha votat positivament a aquesta proposició no de llei?",  afegeix l'entitat a la nota.

Acció Cultural considera que el PP no renuncia a la seva "postura antidemocràtica de censura d'una televisió pública com és TV3". A més, també denuncien la  "persecució política i econòmica" a què el PP sotmet ACPV.

Els grups parlamentaris socialista i de Compromís van assegurar que la negativa del PP a la reciprocitat de TV3 i Canal 9 no tenia sentit després que el Senat aprovés per unanimitat una iniciativa en aquest sentit el febrer passat.

El diputat de Compromís Enric Morera va recordar durant la sessió a les Corts, aquest dijous a la tarda, la reunió que van mantenir recentment els presidents de Catalunya, José Montilla, i del País Valencià, Francisco Camps, en què asseguren que amb acords com el del Corredor Mediterrani revelen que s'està deixant enrere "tòpics, friccions i falta d'entesa".

Morera va lamentar que s'intenti "posar fronteres on no n'hi ha", fet que va qualificar "d'aberració" i va incidir en la idea que seria positiu per a la televisió valenciana, ateses les "dificultats" i "índexs d'audiència" que té.
  
Acció Cultural considera que l'actitud del PP fa evident la importància de "plantar cara a la degeneració de la democràcia" al País Valencià i de treballar per fer possible "la plena normalització de TV3". A més, l'entitat cultural valenciana ha anunciat que prepara una campanya encaminada a aquest objectiu, que compta amb un ampli suport polític i social i que es farà pública "ben aviat".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.