Cultura

Santi Millán: “El meu humor és fusió de Gila, Rubianes, Allen...”

El ‘showman’ es mostra satisfet de la primera setmana al capdavant del seu ‘personality’ nocturn a Cuatro

Uau! és el nom de la nova aventura televisiva de Santi Millán, una onomatopeia que ho expressa tot. El joc és sorprendre i ho intenta cada nit a Cuatro, de dilluns a dijous, amb un projecte ideat per la productora que té a mitges amb Carles Ortet, Zoopa (també fan teatre, curtmetratges, minisèries...), i amb la col·laboració de 7 y Acción, responsable també de l’exitós El hormiguero. Millán fa cara de cansat, però se’l veu content. S’ha proposat el repte de fer un personality, un xou que ha de ser específic i diferenciat del de competidors directes i amics com Andreu Buenafuente (La Sexta), a qui considera també un mestre i de qui diu que fa un programa “espectacular”. Prova de la bona sintonia amb el rival és que ahir va tenir de convidada Sílvia Abril. Creu que a Uau! hi ha molt de l’esperit de Boqueria 357 que va fer a TV3, però ara en un entorn “més còmode” per treballar, un plató aïllat als afores de Madrid.

Com valora els seus primers dies en antena?
Molt bé. Estem molt satisfets de com va tot, del suport del públic i de la cadena. Comptem amb la confiança de Cuatro, que s’ha bolcat amb nosaltres a tots els nivells.

Van començar amb una audiència força bona, però hi va haver una baixada notable dijous. Com se l’expliquen? Els preocupa?
Les pujades i baixades dels primers dies no són preocupants, i a nosaltres la pressió de l’audiència no ens bloqueja per treballar. Sabíem que dijous seria complicat perquè Tele-5 emetia una gala especial i a més no és un dia gaire bo en general, així que no passa res. Portem pocs dies, acabem de començar i encara estem a les beceroles, aprenent a caminar. Hem d’acabar d’encaixar-ho tot, però tot rutlla bé.

Precisament el dijous és el dia que munten bodes al plató i ara també les faran a bord d’un creuer...
Sí. Estem fent casaments al plató en format Las Vegas perquè ens agrada aquesta ciutat on gairebé tot està permès. I ara també en volem fer des d’un creuer de MSC Cruceros i retransmetre’ls en directe. Perquè si penses en un transatlàntic t’animes de seguida, i això forma part de la nostra filosofia. De fet, el primer dia tot el públic del plató se’n va anar amb un creuer de regal. Aquestes iniciatives ens ajuden a transmetre la forma lúdica en què entenem la vida, volem fer sentir bé l’audiència i dir a tothom que la vida val la pena. I crec que la sèrie Vacaciones en el mar, amb allò d’anar a sopar amb el capità, de sentir-te com dins d’un món de somni..., hi va col·laborar molt. [Riu.] La proposta ens ajuda a deixar bon gust de boca a l’acabar el dia. Volem ser una vàlvula d’escapament per al públic, com unes bones postres al final d’un àpat.

Aquesta és la filosofia bàsica del programa, però com es transmet?
Sabem que la gent arriba a casa cansada i volem captar la seva atenció, que desconnecti. Fem un programa molt gamberro i transgressor i per aconseguir-ho tenim un equipàs, col·laboradors molt bons, i també és bàsic comptar amb la complicitat dels convidats. Nosaltres som generosos amb ells, però també els demanem que entrin en el nostre joc.

A Samantha Villar li van llançar un gos, una taràntula... Quines altres sorpreses ens esperen?
Moltes. Et puc avançar un detall que hem gravat amb anticipació i que s’emetrà aviat: Milla Jovovich obrirà la seva bossa i sense saber-ho s’hi trobarà a dins un ganivet enorme, amb fulla de veritat. La seva reacció és memorable!

¿Han estat molt de temps preparant el xou?
Des del desembre. Ha estat i està sent tot molt intens. Vivim dins d’una bombolla. Et puc dir que hi ha dies que entro a les 10 del matí i surto a les dues de la matinada. Tot i que la feina és una cosa que m’apassiona.

I viu a Madrid de dilluns a dijous. Se li fa estrany?
Vaig fent com es pot. Pensa que aquí hi tinc la família. El programa s’ha fet a Madrid perquè allà és molt més fàcil que a Barcelona aconseguir convidats. Tot és més a l’abast, però al plató gairebé s’hi parla més català que castellà.

I a Catalunya la reacció és bona?
Sí, des del primer dia és fantàstica. També a Galícia i Euskadi.

¿Creu que el públic espanyol entén l’humor català?
Jo sóc català i faig humor. Si això és fer humor català, d’acord, però a Catalunya hi ha estils molt diferents. El meu no té una característica especial. És una fusió de diverses fonts, de Martes y 13, Pepe Rubianes, Gila, Woody Allen, Los Morancos... Em surt una cosa particular.

¿El seu somni era aquest, tenir un xou propi?
No, mai he ambicionat el meu programa ni he buscat notorietat. El meu somni és continuar treballant d’això que m’agrada i fer-ho passar bé a la gent.

¿No li fa por que la compra de Cuatro per Tele-5 afecti d’alguna manera els continguts del programa?
No. Nosaltres tenim contracte amb Cuatro i molt bona relació. El que és interessant és que hi hagi una fusió empresarial i logística però que cada cadena sigui diferent. Quin sentit tindria que totes dues fessin el mateix?

Abans parlava de Vacaciones en el mar. Està enganxat al fenomen Perdidos?
No, vaig veure les dues primeres temporades i prou. Jo sóc més de sèries tipus Californication. Saps què et vull dir, no?


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.