Cultura

Carme Balcells, Javier Cercas i Sergi López, guanyadors del premi internacional Terenci Moix

Els guardons es lliuraran la Diada de Sant Jordi al Liceu

L'agent literària Carme Balcells, l'escriptor Javier Cercas i l'actor Sergi López figuren aquest any entre els guardonats amb el VI premi internacional Terenci Moix de Literatura, Cinematografia i Arts Escèniques, que es lliurarà al Gran Teatre del Liceu durant la Diada de Sant Jordi amb la presència del president de la Generalitat José Montilla.

Balcells, que al llarg de la seva carrera ha representat escriptors com Camilo José Cela, Gabriel García Márquez i Vicente Aleixandre, ha estat guardonada amb el premi especial del jurat, mentre que Cercas ha estat reconegut com l'autor del llibre de l'any d'assaig per Anatomia de un instante (Mondadori, 2009). En l'apartat de ficció la guanyadora ha estat la brasilera Nélida Piñon, per la novel·la Corazón andariego (Alfaguara, 2009), al mateix temps que es premia Jorge Semprún per la seva trajectòria literària.

En l'àmbit cinematogràfic, Tomas Alfredson ha obtingut el premi a la millor pel·lícula de l'any per Déjame entrar, mentre que el guardó honorífic ha anat a parar a les mans del director grec Costa Gavras. L'actor català Sergi López rebrà el premi de les Arts Escèniques pel monòleg teatral Non solum, i la mallorquina Maria del Mar Bonet serà guardonada per la seva trajectòria.

Rosa Novell i Boris Izaguirre exerciran de mestres de cerimònies en el lliurament dels premis.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.