Cultura

La Generalitat dóna 10 dies a Losantos per tancar les emissions de la seva ràdio a Tarragona

EsRadio emet des de fa tres setmanes sense llicència. Se la podria sancionar amb una multa d'entre 60.000 i un milió d'euros

El departament de Cultura i Mitjans de Comunicació ha obert un requeriment contra la nova emissora de Federico Jiménez Losantos, EsRadio, per emetre al Camp de Tarragona sense tenir llicència.

El secretari de Mitjans de Comunicació, Carles Mundó, ha explicat que si d'aquí deu dies esRadio no deixa d'utilitzar el dial 98.7, podria ser sancionada per via administrativa amb una multa d'entre 60.000 i un milió d'euros amb la legislació estatal de comunicacions.

L'Ajuntament de Tarragona també estudia la legalitat urbanística del centre emissor. EsRadio va començar les seves emissions ara fa tres setmanes.

"No només ho hem corroborat pels mitjans tècnics com són l'informe corresponent del centre de telecomunicacions que constata les emissions, sinó que la pròpia emissora fa publicitat del dial des del qual emet, que és un dial per al qual ningú disposa de llicència", ha explicat Mundó. En el mateix espai de la pàgina web del nou mitjà, del qual Losantos és vicepresident, es pot llegir que a Barcelona la freqüència està "per determinar".

El requeriment contra esRadio arriba gairebé un any després que Losantos, conegut pel seu discurs anticatalanista, aixequés una polèmica per un repartiment de radiofreqüències de ràdio, l'últim que ha fet el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC).

En aquest concurs la COPE, emissora per a la qual va treballar Losantos fins la temporada passada, es va quedar sense llicència a Girona i a Lleida. És per això que l'expresentador estrella de la ràdio de la Conferència Episcopal va carregar contra el govern català i el PSOE en el seu programa matinal. També va criticar Mariano Rajoy i Alícia Sánchez-Camacho, a qui va acusar d'estar "encantats" amb el tancament de la COPE a Girona i a Lleida.

EsRadio va començar a emetre el passat 7 de setembre com una marca explotada per Libertad Digital. Es tracta d'una empresa de Losantos i César Vidal, aliats després d'haver compartit les ones a la COPE. A la nova emissora, Losantos presenta Es la mañana de Federico, programa clon del que feia a la COPE, i Vidal s'encarrega de la franja nocturna amb Es la noche de César.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.