Cultura

Carod-Rovira, a Cuba per promocionar la cultura catalana

Les autoritats cubanes projecten la creació d'un Centre Permanent de la Memòria Catalana, el primer d'aquestes característiques a tot el món

El vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha viatjat a Cuba en condició de copresident de l'Institut Ramon Llul (IRL) per presidir els actes del programa La petja catalana al Carib, una iniciativa bianual organitzada per l'IRL i la Casa Amèrica de Catalunya, que culmina a la illa després d'haver-se fet a Puerto Rico i a la República Dominicana.

Les autoritats locals projecten la creació d'un Centre Permanent de la Memòria Catalana, el primer d'aquestes característiques a tot el món, que s'ubicaria a l'ermita de Montserrat, que acull des del segle XIX festes populars d'origen català.

Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, Cuba és el país del món on la petja catalana és més notable, "tant en la història com en la cultura". Com a exemple, al 1928 Francesc Macià hi va presidir un "importantíssim esdeveniment polític de caràcter catalanista".

Catalunya exporta a l'illa per valor de gairebé 200 milions d'euros (maquinària, plàstics i automòbils) mentre que les importacions se situen en els 4,3 milions d'euros (alcohol i tabac). El govern català també ajuda Cuba en el desenvolupament agrícola, fabricació de cadires de rodes per a discapacitats i rehabilitació d'edificis.

Al país hi ha 800 catalans i sis casals catalans.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.