Política

Carod diu que si hi ha d'haver una manifestació s'ha de fer abans de la sentència del TC

El vicepresident de la Generalitat ha indicat que l'11 de setembre seria una bona data

El vicepresident de la Generalitat i president en funcions, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha afirmat en una entrevista a Catalunya Ràdio que, tot i que “no ho ha parlat ni amb el govern català ni amb el seu partit”, la manifestació per la sentència del Tribunal Constitucional sobre la legalitat de l'Estatut s'ha de fer abans que aquesta es faci pública. Creu que Catalunya s'ha d'avançar a la decisió del Tribunal ja que podria representa un toc d'alerta per Espanya.

Segons Carod-Rovira, el poble català ha de sortir al carrer per defensar una llei que ell mateix va votar i “que ningú no pot tocar”. Quant a manifestar-se després, tal i com s'ha apuntat des d'alguns sectors polítics i culturals catalans, el vicepresident ha apuntat “que si se surt després, quan el mal ja és fet, no servirà de res”.

En la seva postura ha indicat que l'11 de setembre seria una bona data perquè aquesta manifestació es fes efectiva, una manifestació, ha reiterat, que s'ha de fer en clau positiva, en defensa de l'Estatut, i no a la contra de res.

Quant al propi Tribunal Constitucional ha dit que els membres que el componen són “els més polititzats de la història” i que és “un tribunal viciat des dels seus origens”. També ha recalcat que en la història d'aquest organisme molts pocs catalans hi han format part “malgrat el 16% de la població espanyola que representa”.

Així, Carod ha defensat l'Estatut dient que una llei que ha votat Catalunya en referèndum “no té dret a modificar-la ningú”.

També ha aprofitat per afegir que hi ha un desequilibri molt important entre els tres poders de l'Estat i que l'estructura de la justícia s'ha d'actualitzar i remodelar a fons.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cimera de l’OTAN

Zelenski veu “molt a prop” l’adhesió d’Ucraïna a l’Aliança

Barcelona
ESTATS UNITS

Els donants s’impacienten amb Biden i la seva resistència a plegar

BARCELONA
Guerra a Ucraïna

Washington i Berlín frustren un complot rus per matar un fabricant d’armes

Barcelona
judicial

Aguirre va denegar l’amnistia a Puigdemont obviant a la fiscalia

barcelona
Estat espanyol

Un informe de la UCO descarta la participació de Gómez en adjudicacions

Barcelona
Cimera de l’OTAN

La Xina “deplora” l’acusació de l’Aliança de donar suport a Rússia

Barcelona
política

Benvinguda a punt per rebre demà els cinc exiliats de Suïssa

barcelona

Josep Campmajó torna de l’exili aquest divendres

girona
Rússia

El Kremlin inclou la vídua de Navalni a la llista de “terroristes”

Barcelona