Política

ERC es queda sola dins el govern en el seu posicionament sobre la manifestació

Carod aposta per fer la marxa l'11 de setembre abans de la sentència del Constitucional. Camats assegura que ICV no assistirà a una protesta "preventiva contra el TC”. El PSC ha deixat clar el seu no

ERC es queda sola en el seu posicionament, reiterat aquest dilluns pel vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, d’assistir a una manifestació massiva abans que es faci pública la sentència del TC sobre l’Estatut.  Carod ha proposat l'11 de setembre com a data per fer la manifestació.

El PSC va deixar clar en tot moment el seu no, però ICV ha estat més ambigua. La portaveu dels ecosocialistes al Parlament, Dolors Camats, ha deixat clar des de la Universitat Catalana d’Estiu que la seva formació es mantindrà en la defensa de la unitat d’acció de l’executiu català i ha assegurat que “en cap cas no assistirem a una manifestació preventiva contra el TC”.

Sí que hi assistirà CiU, que molt probablement comptarà amb el suport de l’expresident Jordi Pujol, que en un article a l’AVUI deixava clar que si era necessari, encapçalaria la protesta. En aquest sentitt, Dolors Camats ha acusat la federació nacionalista de prioritzar el seu interès de recuperar el govern davant l’autogovern de Catalunya: “Tenim la sensació que CiU està esperant des de fa temps una sentència adversa, i això només es pot desitjar si es prioritza el projecte polític propi per davant del projecte nacional, i aquest no és el cas d’ICV”, ha conclòs.

Segons ICV, per calibrar la resposta social i política que cal donar a una sentència del Tribunal Constitucional cal conèixer-ne el seu abast, “per tant, no té sentit manifestar-se l’11 de setembre si abans no hem pogut analitzar a fons el contingut del text i determinar quines conseqüències pot tenir per a l’autogovern de Catalunya”.

Si la sentència fos adversa, cosa que ICV creu que no succeirà perquè confia “totalment” en la constitucionalitat del text aprovat en referèndum pel poble català. En cas que finalment el TC retallés l’Estatut, ICV espera una “reacció política unitària en defensa de la constitucionalitat de l’Estatut,tant de bo també de CiU, i una posició social ferma al costat del govern”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.