Cultura

Un equip de TV3, atacat per antiavalots israelians en una manifestació a Cisjordània

Un equip de Televisió de Catalunya (TV3) ha estat agredit aquest divendres per les forces antiavalots d'Israel a Ram Al·lah, a Cisjordània, mentre enregistrava imatges d'una manifestació de suport als habitants de Gaza.

Segons el Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC), l'equip estava format per un càmera, un redactor i una productora i tots tres anaven "perfectament identificats" com a periodistes per treballar sobre una de "les habituals manifestacions dels divendres".

Abans que arrenqués la manifestació, la policia ha disparat en direcció al punt on eren els periodistes tres bengales de fum, una de les quals s'ha clavat a la cama de la productora, Cristina Rivas.

La periodista té ferides de consideració a la cama, segons el sindicat, que ha informat en un comunicat que Rivas ha estat traslladada a un hospital de Ram Al·lah i que serà repatriada al més aviat possible.  Un altre productor la substituirà.

El Sindicat de Periodistes de Catalunya ha denunciat "aquesta nova mostra de falta de respecte de les forces israelianes per la tasca informativa i pel dret a la informació".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.