Cultura

La UCE tira la tovallola amb la Xarxa Vives d’universitats

Cultura

El rector de la UCE, Joandomènec Ros, dóna per fracassats tots els intents de reconciliació amb la Xarxa Vives d’universitats després de vuit anys de “creure” que les desavinences existents amb la majoria d’universitats –tret de la UOC, la UIB i la Universitat de Perpinyà–, teòricament motivades pel no-reconeixement de crèdits, eren fruit d’un malentès, quan en realitat “la Xarxa Vives només pretén controlar el patronat de la UCE i ens ha dit que mai no arribarem a un acord si no els cedim el control”.
 
A parer del rector, en el rerefons de l’enfrontament hi ha el temor de les universitats a una “UCE amb rigor acadèmic que fa la competència”. Joandomènec Ros deixarà el càrrec en la propera reunió del patronat de la universitat “per deixar pas a altres”.
Tot i lamentar que no se n’ha sortit en la tasca de refer aquestes relacions, va fer un balanç de mandat satisfactori perquè l’equip rector ha aconseguit l’estabilitat pressupostària i la qualitat acadèmica. En aquest sentit, Ros va afirmar que “la UCE és perfectament equiparable a l’oferta d’estiu de les universitats”.

Pel que fa a la XL edició de la UCE, el nombre de participants –incloent-hi alumnes, professors i personal– se situarà en 1.875 persones, gairebé 200 més que el 2007. El rector es va mostrar “molt satisfet” per l’acceptació i el nivell de les activitats, així com per la projecció informativa que ha obtingut la universitat tot i la menor participació de dirigents polítics.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.