Cultura

Emotiu comiat en record de Josep Benet

Decés

L'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, ha destacat la vinculació de l'advocat, historiador i polític Josep Benet amb el monestir benedictí, i ha assegurat que les seves memòries recentment publicades suposen "una herència de construcció positiva de la societat, sense agressivitat i basada en el respecte i el diàleg".
En la seva homilia durant el funeral de Benet al monestir de Sant Pere de les Puel·les a Barcelona, Soler ha insistit que totes les facetes que ha desenvolupat han estat "marcades profundament per la fe cristiana i el compromís social i cívic que aquesta fe implica". Per això, ha assenyalat que cal agrair el seu "esforç de coherència" entre la vida i la fe.

L'abat de Montserrat també ha agraït a Josep Benet el seu treball en favor dels drets "humans i nacionals" de Catalunya en els temps "més durs" del franquisme, i ha destacat la seva intervenció en la transició democràtica a Espanya i en la construcció de l'autonomia de Catalunya.

Soler ha destacat que el primer volum de les memòries de Benet, que s'ha publicat recentment, és com una "herència a la societat", i ha assenyalat que "han estat escrites amb molta il·lusió i lamentant, poc abans de morir, no poder avançar el segon volum".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.