Cultura

Woody Allen, doctor 'honoris causa' per la UPF

El nomenament ja ha estat comunicat al director novaiorquès, que ha acceptat "molt content" la distinció universitària

La cita és el pròxim 14 de juny. A l'Auditori del Campus Ciutadella de Barcelona, el cineasta Woody Allen serà investit doctor honoris causa per la Universitat Pompeu Fabra (UPF), en un acte estarà obert a tota la comunitat universitària.

En concret, i segons han informat fonts de la universitat, el pròxim 30 de maig està prevista una reunió del consell de govern de la UPF, on s'aprovarà oficialment l'esmentat nomenament. En principi, es preveu que sigui un acte formal, però “a la mesura del personatge”.

La iniciativa d'investir doctor honoris causa a Woody Allen ha estat del propi rector de la UPF, Josep Joan Moreso, en reconeixement a la personalitat i a la trajectòria del cineasta.

El nomenament ja ha estat comunicat al director novaiorquès, que ha acceptat “molt content” la distinció de la UPF i ha estat el cineasta mateix qui ha proposat la data d'investidura perquè ja estarà a la ciutat preparant el rodatge de la seva pròxima pel·lícula.

La investidura com a doctor honoris causa serà anterior al començament del rodatge de la seva pel·lícula a Barcelona, en què intervindran actors com Joel Joan, Lloll Bertrán, Penélope Cruz, Scarlett Johansson i Javier Bardem.

Woody Allen serà el tercer doctor honoris causa investit per la UPF. El primer va ser el clergue i pacifista sud-africà Desmond Tutu el 2000 i el segon, el teòleg i historiador Miquel Batllori el 2002, que va ser investit juntament amb 10 universitats catalanes més.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.