cultura

Canet Rock planteja el seu futur com a festival permanent al Maresme

Els ajuntaments de Canet i Arenys de Mar i l'empresa promotora busquen el suport econòmic de les administracions

El concert previ a la platja no es farà

El festival de música Canet Rock, hereu del mític esdeveniment que entre el 1975 i el 1978 va marcar tota una generació, repeteix aquest any després que el 2014 va anunciar el retorn i va ser rebut amb honors per 25.000 persones. Una carta de presentació immillorable que feia inimaginable que l'experiència no continués. Però més enllà de programar una tercera edició, l'Ajuntament de Canet i el d'Arenys de Mar, que aquest any s'afegeix a l'oferta cultural, consideren que el Canet Rock ha d'esdevenir una cita de referència permanent i singular a la comarca del Maresme, no especialment lluïda en propostes d'aquest tipus.

Per aquest motiu, els alcaldes de Canet, Jesús Marín (CiU) i d'Arenys de Mar, Estanis Fors (CiU), es van reunir la setmana passada amb el responsable de Cultura de la Diputació, també alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia (CiU) per parlar del suport econòmic que els donarà aquesta administració. “Hi ha el compromís que se superi la quantitat de 15.000 euros que ens van donar l'any passat”, precisa Marín.

La trobada, en la qual també hi van ser els organitzadors, va anar més enllà i es va posar sobre la taula la possibilitat que la Diputació accepti formalitzar un conveni mitjançant el qual garanteixi la continuïtat del festival, com a mínim, per als propers quatre o cinc anys. “Treballem en aquesta línia perquè és obvi que el Canet Rock és un referent dins i fora de la comarca i és la comarca la que l'ha de conservar”, considera l'alcalde de Canet. De moment, però, ja hi ha novetats respecte al programa inicial, en què s'havia anunciat una prèvia del concert al pla de Grau de Canet amb actuacions el dia abans a la platja de la Picòrdia d'Arenys. Finalment s'ha desestimat la proposta i en canvi Arenys serà escenari d'una exposició commemorativa dels 40 anys de la primera edició del Canet Rock. “També es completarà amb actuacions a la riera”, va precisar Jesús Marín. Organitzadors i ajuntaments van pactar també les millores a resoldre del festival de l'any passat, com la millor adequació dels aparcaments o la instal·lació de lavabos fora del recinte, dos dels aspectes que van fallar el 2014.

LA XIFRA

40
anys
fa que es va celebrar la primera edició del festival Canet Rock en aquest municipi del Maresme

Un retorn econòmic per al poble

La celebració del Canet Rock 2014 va significar en un primer moment una despesa per a l'Ajuntament de Canet, que, com recorda l'alcalde, tot i això es va afegir amb entusiasme al retorn del festival. Les arques municipals hi van destinar 36.000 euros, però va aconseguir un retorn directe al municipi de 381.000 euros. L'impacte econòmic global del festival, però, es va enfilar fins als 600.000 euros. Les dades corresponen a un estudi elaborat per la Diputació obre l'impacte real de l'esdeveniment. L'informe també revelava que el sector més beneficiat va ser el de la restauració i el de l'hostaleria, perquè cada assistent es va gastar una mitjana de 31 euros, sobretot en menjar i beure. Pel que fa al perfil del visitant, era el d'una persona de menys de trenta anys, catalanoparlant, amb estudis superiors i provinent de Barcelona ciutat, el mateix Maresme i el Vallès Oriental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia