Economia

Turisme

L'ocupació hotelera a l'Anoia és l'única de la Catalunya Centralregió que baixa a l'agost

Amb un 34,88%, també és la més baixa de les comarques barcelonines

Si bé el mes d'agost s'ha tancat amb rècord de visitants a les comarques de Barcelona, a la Catalunya Central hi ha hagut un damnificat clar, almenys pel que fa a ocupació hotelera: l'Anoia ha estat l'única comarca que ha retrocedit respecte a les dades de l'any passat. Així ho conclou l'enquesta Flaix d'ocupació turística de la Diputació de Barcelona, amb informació per comarques i marques turístiques, tret de Solsona, que depèn de Lleida.

L'Anoia registrava l'agost de l'any passat una ocupació mitjana del 37,13% de places hoteleres, mentre que en el d'enguany ha baixat fins al 34,88%, dada que representa una pèrdua de 2,25 punts. En canvi, els valors a la resta de comarques de la Catalunya Central han augmentat. Osona guanya 6,35 punts (una ocupació del 59,15%) i el Bages creix un 6,23% (amb un global del 63,41%) i el Berguedà, un 3,68% (amb una ocupació del 56,19%).

Un cas a part és el dels establiments rurals. En aquest àmbit totes les comarques augmenten respecte de l'any anterior. El pòdium pel que fa a augment percentual se l'emporta el Bages, que guanya un 14,02% i arriba fins al 71,25%. Hi segueix Osona, que puja un 12,19%, fins al 78,36%, i l'Anoia, que augmenta l'ocupació un 7,1%, fins al 71,95%. En l'últim lloc hi ha el Berguedà, amb un augment més moderat, del 3,55%, fins al 76,5%. Fet i fet, el creixement en l'ocupació de turisme rural ha estat generalitzat a totes les comarques de la demarcació amb una mitjana de creixement de 4,97 punts percentuals.

Pel que fa a càmpings agrupats sota la marca Paisatges Barcelona (representa els càmpings de l'Anoia, el Bages, el Moianès i Osona) els valors són pràcticament calcats als de l'any anterior: 67,53% el 2015 i 67,6% aquest agost. En la marca Pirineus Barcelona (Berguedà) és on s'aconsegueix un augment més significatiu de l'ocupació (+8,31 punts) fins al punt d'arribar al 84,76% d'ocupació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El BCE abaixa els tipus un 0,25% per segona vegada aquest any

barcelona

La tercera edició de la iniciativa «Beu-te el museu» uneix dotze cellers i dotze museus

girona

Augment salarial i millors horaris pels 130 empleats d’Autobusos de Lleida

LLEIDA
economia

ATL obté un préstec del BEI de 360 milions d’euros per millorar les plantes potabilitzadores

Cardedeu
economia

Nou rècord absolut de viatgers a l'agost al Prat, un 8,9% més que al 2023

El Prat de Llobregat
COMERÇ

La Cambra de Girona portarà empreses a vendre cosmètica i alimentació halal a França

GIRONA
economia

La inflació cau fins al 2,4%, el nivell més baix de l’últim any

barcelona
ECONOMIA

La inflació cau set dècimes a les comarques gironines

GIRONA
economia

Volkswagen elimina la garantia contra l'acomiadament de treballadors

barcelona