Economia

Seat obrirà un centre d'innovació a Barcelona

Signa un acord amb l'Ajuntament per fer recerca en mobilitat

Serà el sisè laboratori d'aquest tipus de VW

Seat i l'Ajuntament de Barcelona van oficialitzar ahir una aliança per abordar conjuntament els nous reptes de mobilitat, amb un impuls a nous projectes d'innovació i a noves iniciatives empresarials en aquest àmbit.

Una de les primeres concrecions d'aquesta aliança, materialitzada per l'alcaldessa, Ada Colau, i el president de Seat, Luca de Meo, serà la posada en marxa, el primer trimestre de l'any que ve, d'un laboratori d'innovació que combinarà la tecnologia mòbil i les dades massives per crear solucions que facin més eficient la relació del ciutadà amb la mobilitat a les ciutats del futur.

El Metropolis: Lab Barcelona serà el sisè centre d'aquestes característiques del grup Volkswagen, i el segon situat fora d'Alemanya (els altres són a Wolfsburg, Berlín i San Francisco). Es posarà en marxa d'aquí a uns tres mesos i preveu ocupar fins a una cinquantena de persones, enginyers i treballadors d'alta qualificació. El projecte no té una inversió destacada, tot i que des de la marca s'indica que l'important serà el que s'hi cuini. L'objectiu és estudiar les possibilitats que sorgeixen a partir de la mobilitat intel·ligent combinant dades del vehicle i el seu entorn. Les futures aplicacions que se'n derivin es podran traslladar a totes les marques del grup i no només a Seat.

Luca de Meo, va destacar ahir l'aposta de la marca per la ciutat de Barcelona: “Volem reafirmar la nostra aposta i connectar amb Barcelona, la ciutat que es projecta a l'exterior com una plataforma d'innovació i el territori perfecte per impulsar nous conceptes i ecosistemes en mobilitat”. Per la seva banda, l'alcaldessa Colau va assenyalar la importància de l'acord i va dir que la innovació en la indústria automobilística s'ha de centrar a “apostar per la mobilitat sostenible, amb vehicles no contaminants i millorar la seguretat”.

Seat va anunciar fa poc més d'un mes la seva intenció de basar a Barcelona la seva estratègia per ser referent dins del sector en vehicle connectat, i té pendent l'obertura d'una flagship store o botiga emblemàtica al centre de la ciutat. També ha posat l'accent en el created in Barcelona, la seva estratègia de rellançament de marca.

LA XIFRA

50
treballadors
tindrà el laboratori quan estigui a ple rendiment i seran tots empleats d'alta qualificació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Creixen les iniciatives per fer escalar l’economia als Pallars

Barcelona
Daniel Altimiras
President del centre tecnològic Eurecat

“La pime té encara molt recorregut a fer en R+D+I”

Barcelona

Arquia tindrà aviat la seva versió en banca digital

Barcelona
Agricultura

Arrenca la collita d’ametlla a Lleida amb bona previsió als camps de regadiu

Sarroca de Lleida
agricultura

La sequera farà caure la collita de raïm a la meitat

barcelona
estats Units

Powell confirma que ha arribat el moment de retallar els tipus als EUA

barcelona
economia

Xifres de rècord als hotels catalans tot i el lleu descens de turistes

barcelona
QUERALBS

Aprovat inicialment l’acord per la concessió de la Vall de Núria

QUERALBS
Laboral

Els treballadors de la planta de compostatge Secomsa, de Botarell, ajornen la vaga

Botarell