Economia

British Airways inicia contactes amb els seus socis capitalistes per llançar una opa conjunta sobre Iberia

L'anunci fa que els títols de la companyia espanyola repuntin fins a 4 euros per acció en l'obertura de la Borsa de Madrid

L'aerolinia britànica British Airways ha confirmat avui que ha iniciat els contactes amb altres socis capitalistes per crear un consorci i llançar conjuntament una opa sobre Iberia.

Davant la possible opa que pot llançar el grup nord-americà Texas Pacific Group sobre l'aerolínia espanyola, British Airways ha anunciat en un comunicat que contempla la possibiltat de crear un consorci amb altres grups de capital privat per fer una oferta pública conjunta per Iberia, entre els quals hi ha “probablement un o més” socis de l'Estat.

L'anunci de British ha fet que els títols d'Iberia repuntin un 1%, fins a 4 euros per acció, en l'obertura de la Borsa de Madrid i es converteixen, de moment, en el valor més destacat del selectiu Íbex-35.

British Airways, que posseeix una participació del 10% d'Iberia, ha afegit que descarta l'opció de presentar una oferta pública d'adquisició en solitari. En el mateix comunicat, l'aerolínia remarca que “encara no ha pres una dicisió definitiva” sobre el futur de les seves accions d'Iberia i que continua examinant diverses opcions, entre les quals inclou desfer-se de tota la seva participació.

El 30 de març passat el fons d'inversió Texas Pacific Group va sol·licitar informació “corporativa, comptable, fiscal i legal” a Iberia per una possible concreció d'una oferta sobre la totalitat de les seves accions a 3,6 euros per títol.

A finals de març, British Airways va nomenar el banc suís d'inversions UBS perquè l'assessorés sobre la convivència d'una opa sobre Iberia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona
ECONOMIA

100 milions d’euros en set anys per millorar l’ocupació juvenil a Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

Confirmats 25 focus més de llengua blava i s’arriba a un total de 71

Barcelona
societat

Inaugurat el centre d’interpretació de la fruita de Catalunya

Lleida
Economia

Apartur recorrerà a la UE contra l’eliminació de llicències de pisos turístics a Barcelona

Barcelona
Economia

Barcelona pujarà al màxim el recàrrec de la taxa turística, fins a 4 euros per nit

Barcelona