Economia

Ja es pot presentar la declaració de la renda del 2006

L'Agència Tributària ofereix diferents vies d'assistència i d'informació com Internet, el telèfon, els missatges del text al mòbil

Avui 2 de maig s'inicia el termini per presentar la declaració de larenda de l'any 2006. Els contribuents tindran fins el pròxim 2 de juliol per fer-ho. En aquests dos mesos, Hisenda espera un increment del 5% en el nombre de declarants i que l'import de les devolucions, les que cobra el contribuent, superi en 730 milions la quota a ingressar. No obstant, els analistes asseguren que aquest any les novetats són mínimes.

Concretament, les estimacions realitzades per a la nova campanya de la renda indiquen que en aquest exercici hi haurà 845.000 nous declarants, que sumats als que ja hi havia, aportaran un total 17.620.000 declaracions, un 5% més que l'any passat. L'Agència Tributària preveu que d'aquest total de declaracions, 13,2 milions tindran dret a devolució, per un import conjunt de 10.480 milions d'euros, mentre que les declaracions amb resultat a ingressar seran 4,2 milions, que pagaran 9.750 milions.

Així doncs, i segons aquests càlculs, els diners que haurà de retornar Hisenda superarà en 730 milions la quota total que ingressarà, xifra que suposa un 65% menys que l'any anterior. Els responsables d'Hisenda han argumentat que aquest descens es produeix per l'increment previst del 24,6% en la quota a ingressar, davant a l'augment del 5,5% en la quota a retornar.

L'Agència Tributària ofereix diferents vies d'assistència i d'informació, com Internet (www.agenciatributaria.es), el telèfon (901 12 12 24 i 901 33 55 33) i els missatges de text SMS. A més, d'acord amb els avenços tècnics, la d'aquest any potser serà recordada com la campanya en què els contribuents podran fer la declaració a través de la televisió digital terrestre (TDT) a l'espera de l'aplicació de la reforma de l'impost aprovada l'any passat, que entrarà en vigor la pròxima edició de l'IRPF.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.