Economia

L'Agència Tributària obre el termini per sol·licitar l'esborrany de la renda

Hisenda

L'Agència Tributària obre avui el termini de sol·licitud de l'esborrany d'IRPF i/o les dades fiscals per a aquells contribuents que ho van demanar marcant la casella corresponent a la declaració de la renda presentada l'any passat o que no van confirmar l'esborrany de renda.
En tots dos casos, la sol·licitud va quedar registrada i se'ls enviarà al seu domicili fiscal sense necessitat que es repeteixi la petició. Ja hi ha 13,8 milions de sol·licituds d'esborrany i/o dades fiscals a través de la declaració de l'IRPF presentada el 2007 (de l'exercici fiscal 2006) o mitjançant la confirmació de l'esborrany de l'IRPF 2006.

El termini de sol·licitud de l'esborrany de l'IRPF o de les dades fiscals –serveis que ofereix l'Agència Estatal d'Administració Tributària (AEAT) a tots els contribuents per facilitar-los la declaració de la renda– acaba el 25 de juny. Els contribuents han de revisar l'esborrany i el poden modificar o completar, si volen. Una vegada fet això, el podran confirmar des de l'1 d'abril fins al 30 de juny (fins al 23 si es domicilia el pagament).

Poden sol·licitar l'esborrany d'IRPF tots els contribuents que reuneixin les condicions fixades per la llei per rebre'l. També és el mitjà per demanar les dades fiscals. Si es reuneixen les condicions per rebre l'esborrany, l'Agència Tributària envia un esborrany de declaració i les dades fiscals amb què s'ha calculat. Si no es pot enviar l'esborrany, sempre es poden rebre les dades fiscals.

Condicions
Rebran l'esborrany els contribuents que només tinguin rendiments del treball, rendiments del capital mobiliari amb retenció o ingrés a compte, lletres del Tresor, imputació de rendes immobiliàries de dos immobles com a màxim, guanys patrimonials sotmesos a retenció o ingrés a compte i subvencions per a l'adquisició de l'habitatge habitual.

La deducció per l'adquisició d'habitatge habitual amb préstec hipotecari, la reducció per aportacions a plans de pensions i la deducció per donatius no impedeixen rebre l'esborrany.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.