Economia

L'augment de l'IRPF i l'impost de societats apujaran els ingressos de l'administració central l'any 2008

El sostre de despesa vol augmentar el control de la inflació i del dèficit per compte corrent, i una política fiscal neutra

El vicepresident del govern espanyol i ministre d'Economia i Hisenda, Pedro Solbes ha anunciat avui al Congrés que els ingressos superaran el 2008 els 156.837 milions d'euros, un 7% més que aquest any, com a conseqüència d'un moderat increment de l'IRPF (per la deflactació de la tarifa) i de l'impost de societats (per l'aplicació de la segona part de la reforma fiscal).

Així, durant la seva intervenció en la tribuna de la Cambra Baixa, Solbes ha demanat suport als grups per al sostre de despesa prevista per al 2008, en uns pressupostos generals de l'Estat que, per quart any consecutiu, es liquidaran amb superàvit.

El ministre d'Economia ha precisat que el sostre de despesa per al 2008, de 152.560 milions d'euros, un 6,7% més que el 2007, respon a un "escenari pressupostari plurianual ambiciós" amb un doble objectiu: augmentar el control de la inflació i del dèficit per compte corrent, i una política fiscal neutra.

En aquest sentit, ha deixat clar que el ministeri d'Economia preveu un creixement del 5,6% dels ingressos tributaris, abans de la cessió a les comunitats autònomes. Segons la seva opinió, és una “previsió prudent i ajustada”.

Inflació a la zona euro
Per altra banda, el Banc Central Europeu (BCE) ha assenyalat avui que les perspectives d'estabilitat de preus de la zona euro estan subjectes a riscos alcistes “relacionats fonamentalment amb l'àmbit intern”, i en particular amb la creixent capacitat productiva a la zona euro.

En el seu butlletí mensual, la institució ha subratllat com un d'aquests riscos interns la millora del mercat laboral, i ha advertit sobre els riscos d'una evolució salarial més dinàmica del que s'esperava, fet que es traduiria en importants pressions inflacionistes.

Segons el BCE, cal que els acords salarials tinguin en compte les posicions de la competitivitat de preus, el nivell elevat de desocupació i l'evolució de la productivitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.