Economia

El BCE apuja els tipus fins al 4%

L'entitat ha incrementat en 2 punts els tipus d'interès des que el desembre del 2005 decidís posar fi al cicle acomodatici

El consell de govern del Banc Central Europeu (BCE) ha elevat els tipus d'interès un quart de punt, fins al 4%, de manera que el preu del diner arriba al valor més alt des de l'agost del 2001.

Aquesta decisió coincideix amb el pronòstic fet els últims dies pels analistes, que han assenyalat que el BCE podria fer més increments al llarg de l'any en funció de l'evolució dels indicadors macroeconòmics de l'eurozona. El president del BCE, Jean Claude Trichet, compareixerà a les 14.30h per explicar els motius de la decisió.

Així doncs, el BCE ha incrementat en 2 punts els tipus d'interès des que el desembre del 2005 decidís posar fi a la seva política acomodatícia, amb la qual va mantenir el preu del diner en el 2% durant dos anys.

En aquest sentit, Trichet podria donar senyals avui sobre si el BCE ha tancat el cicle de pujades o si per contra preveu fer algun increment addicional durant la segona meitat d'any, ja que la solidesa del creixement econòmic juntament amb la bona evolució del mercat laboral podrien impulsar a l'alça la inflació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.