Economia

Lara obté el control de Vueling amb el 26,8% del capital i fa pressió per assumir-ne la gestió

Inversiones Hemisferio compra un 10,96% de l’aerolínia

Inversiones Hemisferio, societat de la família Lara, va comunicar ahir la compra d’1.640.161 accions de Vueling, representatives d’un 10,96 % del seu capital, una decisió que la converteix en el primer accionista de l’aerolínia amb un 26,83%. A preu de mercat, la inversió ha estat de 57,3 milions d’euros.

L’operació, que ja es rumorejava dimarts en el mercat borsari, es va tancar un dia després que Inversiones Hemisferio enviés un requeriment notarial a Vueling perquè convoqui una junta extraordinària d’accionistes per revisar la situació de l’empresa i censurar la gestió del conseller delegat, Carlos Muñoz, i el conseller director general, Lázaro Ros.

Canviar el consell
L’objectiu de la família Lara és que es revisi la situació de l’empresa i censurar la gestió dels directius, la fixació del nombre de membres del consell d’administració i, si és procedent, el nomenament de nous consellers.

El consell d’administració de la companyia es reunirà dimarts vinent per analitzar la sol·licitud de l’ara primer accionista del grup.

Els moviments d’Inversiones Hemisferio es produeixen dues setmanes després que Josep Miquel Abad –home de confiança de la família Lara– deixés la presidència de Vueling per discrepàncies en la gestió de la companyia, cosa que va desembocar en una caiguda en borsa del valor, que va arribar dimecres passat a un mínim històric de 8 euros.

Recuperar el valor
No obstant, la publicació divendres passat del nombre de viatgers que han fet ús de l’aerolínia en el tercer trimestre de l’any va tornar l’optimisme als inversors i d’aleshores ençà el valor ha remuntat un 90%. Ahir, va tancar a 15,20 euros, davant els 13,53 euros del dia abans.

Aquest nivell, no obstant, està lluny de la cotització de l’inici de l’any, en què l’aerolínia es movia en una franja d’entre 32 i 40 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.