Economia

Lara descarta llançar opa sobre Vueling però exigeix canvis en l'equip directiu

L'accionista de referència de l'aerolínia catalana de baix cost assegura que l'empresa té suficients recursos disponibles

El president de Planeta, José Manuel Lara, accionista de referència a Vueling a través d'Inversiones Hemisferio, ha descartat avui arribar a una participació del 30% en l'aerolínia, la qual cosa l'obligaria a llançar una opa sobre la resta de la companyia, però ha exigit canvis a l'equip directiu.
Després de la tradicional roda de premsa que es convoca en la vigília del Premi Planeta, Lara ha deixat clar que el consell d'administració de Vueling, encapçalat per Barbara Cassani des de final de setembre després de la dimissió de Josep Miquel Abad, no li sembla "vàlid" i que l'equip directiu, amb el conseller delegat, Carlos Muñoz, al capdavant, no està integrat per les persones "que poden gestionar en aquests moments" el futur de l'aerolínia.

Lara, que controla el 26,83% de l'aerolínia, ha exigit una gestió en Vueling "per damunt del dubte i de la melé" que, segons el seu parer, han caracteritzat els últims temps de la companyia.

Per reforçar el seu missatge s'ha referit al "rosari de baixes de directius" -fins a una desena en l'últim any- i ha subratllat la necessitat de "reforçar" l'equip de gestió de la companyia.

Segons Lara, Muñoz -un dels socis fundadors de Vueling- ha fet "una gran feina", però "vol seguir fent-ho tot i això ja no és possible", de la mateixa manera que l'"obstinació" a mantenir el model de negoci només en la venda directa de bitllets, que està "coix" a l'actual context de forta competència en el sector.

Ha remarcat que fins que Vueling no sigui una empresa consolidada, Inversiones Hemisferio es mantindrà en l'accionariat, ja que el fi d'aquesta societat no és especulatiu, com ha quedat demostrat en Metrovacesa i Banc Sabadell, ha dit.

Recursos disponibles
L'accionista de referència de Vueling ha assegurat que l'aerolínia té suficients recursos disponibles -110 milions d'euros, segons l'última xifra aportada per l'empresa- per afrontar el futur i "està molt lluny del que li ha passat a altres companyies", en al·lusió a la suspensió d'activitats d'empreses del sector com Air Madrid.

El president del grup editorial Planeta ha assegurat que no vol assumir la gestió ni tampoc més consellers dels quals ja tenia -un total de tres- en el màxim òrgan de gestió de Vueling abans de presentar la dimissió en bloc, malgrat haver augmentat recentment la seva participació amb la compra d'un paquet addicional representatiu del 10,96% del capital.

Segons el parer de Lara, és "gravíssim" que una empresa cotitzada revisi en dos mesos les seves previsions de resultats al tancament de 2007, cosa que ha ocorregut a Vueling.

El consell d'administració d'aquesta aerolínia es reunirà dimarts que ve per analitzar el requeriment d'Inversions Hemisferi pel qual la societat de la família Lara ha sol·licitat la celebració d'una junta d'accionistes extraordinària per censurar la gestió dels seus directius i forçar canvis.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.