Economia

Mercedes presenta un ERO per a tota la plantilla a BCN

El grup va anunciar el 5 d'octubre el tancament de la planta, motiu pel qual els empleats convoquen actes de protesta

La direcció de la planta de Mercedes Benz, propietat del grup Daimler, ha presentat al departament de Treball de la Generalitat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afecta tota la plantilla de la planta de Barcelona, formada per 420 persones.
Mercedes va anunciar el 5 d'octubre el tancament de la planta, motiu pel qual els treballadors van convocar vagues i manifestacions, com la que ahir va recórrer el centre de Barcelona.

Els treballadors de la planta han rebutjat la presentació de l'ERO, ja que denuncien "que l'empresa ha decidit presentar-lo sense haver-ho comunicat abans als representants dels treballadors", segons ha explicat CCOO mitjançant un comunicat.

L'actitud de la direcció de l'empresa "desemmascara les seves veritables intencions de tancar sense cap altra alternativa", segons el sindicat. L'empresa havia proposat recol·locar part de la plantilla a Esparreguera.

Una representació dels treballadors es va reunir ahir amb el conseller d'Innovació, Josep Huguet, que s'ha compromès "a treballar per arribar a un acord satisfactori".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.