Economia

Autoritzat l'ERO temporal a Mercedes, que afectarà 126 treballadors de Barcelona i 2.874 de Vitòria

L'automobilística s'escuda en el descens del nombre de comandes

El ministeri de Treball ha autoritzat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) a l'empresa automobilística Mercedes que afectarà durant 70 dies 2.874 treballadors de la planta de Vitòria i durant 50 dies 126 empleats de la factoria de Barcelona. El principal argument de Mercedes per aplicar la mesura és el descens del nombre de comandes.

L'autorització de l'ERO va ser comunicada al comitè d'empresa aquest dimarts, segons han informat fonts sindicals, i la seva aplicació serà entre l'1 de novembre d'aquest any i el 30 de juny del 2010.

En el cas de la factoria de Vitòria, on es fabriquen els models de furgonetes Vito i Viano, l'ERO ha estat acordat per la direcció de Mercedes i la majoria dels sindicats representats en el comitè d'empresa (UGT, CCOO, USO i Ekintza). La resta de sindicats, ESK, LAB i ELA, no han firmat amb l'empresa aquest expedient perquè estan en desacord amb les condicions econòmiques proposades.

A Vitòria, l'ERO acordat entre direcció i sindicats i ja autoritzat pel ministeri de Treball substituirà l'expedient de regulació de treball en vigor, que conclou en novembre.

L'acord estableix el manteniment de les mateixes condicions econòmiques de l'actual ERO durant l'any 2008, és a dir, el pagament del 80% del salari brut, excepte els abonaments de les vacances i de les pagues de Nadal, que serien del 100%. A partir de l'1 de gener i fins el 30 de juny els treballadors de Vitòria cobrarien el 70% del salari brut en tots els conceptes, excepte en vacances i la paga de juny, que seria íntegra. Els més grans de 53 anys queden exemptes de l'ERO.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.