Economia

L'IPC se situa en el 2,4% l'agost

La inflació ha pujat a l'agost un 0,1% a Barcelona, Lleida i Girona i s'han mantingut estable a Tarragona

L'Índex de Preus de Consum va pujar el 0,1% en el mes d'agost a Catalunya, la inflació acumulada es va situar en l'1,5% i la taxa interanual en el 2,4%. Tot i que el diferencial amb el conjunt de l'Estat segueix a Catalunya dues dècimes per sobre, durant l'últim més s'ha retallat una dècima.

Segons les dades publicades avui per l'Institut d'Estadística, l'IPC va pujar a l'agost un 0,1% a Barcelona, Lleida i Girona i es va mantenir estable a Tarragona. El vestit, el calçat i el transport han contribuït a reduir la inflació amb descensos del 0,9% i del 0,6% respectivament. Els preus de les comunicacions també s'han reduït una dècima.

Per la seva banda, l'increment més important s'ha registrat en els productes relacionats amb l'oci i la cultura, que han pujat a l'agost un 1,4%. Els hotels, cafès i restaurants han augmentat els seus preus un 0,6%, seguits dels de medicina (un 0,2% més).

En el conjunt d'Espanya l'IPC va pujar a l'agost un 0,1%, la inflació acumulada es va situar en l'1,4% i la taxa interanual es va mantenir en el 2,2%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.